ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες στη Λάρισα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες στη Λάρισα


Κάλεσμα για συμμετοχή στην αντιπολεμική συγκέντρωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, η οποία διοργανώνεται την Παρασκευή 6/3/2020 και ώρα 6.30 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία, απευθύνει η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας.

[ads-post]

Αναλυτικά, στο κάλεσμα επισημαίνονται τα εξής:

«Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες απελαύνονται και μένουν στα σύνορα γιατί οι κυβερνήσεις εκατέρωθεν των συνόρων αρνούνται να τους δεχτούν. Η κυβέρνηση με τη βοήθεια του κρατικού μηχανισμού ενορχηστρώνει το εθνικιστικό ντελίριο και τα πογκρόμ και οι μηχανισμοί προπαγάνδας υποδαυλίζουν βιαιοπραγίες εμφανίζοντας τες ως αυθόρμητες. Όσοι συλλαμβάνονται κλείνονται σε στρατόπεδα ή απελαύνονται.

Αν αντί για τη λέξη πρόσφυγες βάλουμε εβραίοι θα βρεθούμε στη Γερμανία τον Οκτώβρη του 1938 όταν 17.000 απελαύνονται και βρίσκονται στα σύνορα της Πολωνίας που αρνείται να τους δεχτεί, μετά ακολούθησε η Νύχτα των κρυστάλλων , διαφορετικά είμαστε στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2020 σε αυτές τις Μαύρες μέρες.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται εδώ ως τραγωδία. Η ιστορική μνήμη ήδη θανατώνεται όταν ο ακροδεξιός και ρατσιστής υπουργός και αντιπρόεδρος φωτογραφίζεται μπροστά στο στρατόπεδο του Άουσβιτς.

Ασύμμετρη απειλή δεν είναι οι πρόσφυγες, αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ. Με τη αυταρχική, ακροδεξιά και ρατσιστική πρακτική της, είναι πλέον επικίνδυνη.

Αφού επιχείρησε να μετατρέψει τα νησιά σε Νταχάου τώρα επιστρατεύει αστυνομία και στρατό για να πνίξει στα χημικά, να συλλαμβάνει και να πυροβολεί απεγνωσμένους πρόσφυγες.

Βάζει λιμενικούς να αποτρέψουν με κάθε θυσία (όχι προφανως δικιά τους) την είσοδο προσφύγων.

Καταργεί με το έτσι θέλω διεθνείς συνθήκες οι οποίες υπογράφτηκαν μετά τη θηριωδία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για το δικαίωμα στο άσυλο.

Διεξάγει στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά σε Έβρο και Αιγαίο.

Καλεί κυνηγούς κεφαλών να ενισχύσουν με όπλα τα σύνορα. Προτρέπει τους φασίστες να κανιβαλίζουν πρόσφυγες, να προπηλακίζουν εργαζόμενους σε ΜΚΟ και να καίνε δομές αλληλέγγυων.

Και ο Γκεμπελικός μηχανισμός προπαγάνδας των ΜΜΕ διαγωνίζεται στην καλλιέργεια του φόβου και στον κοινωνικό εκφασισμό

Οι πρόσφυγες δεν είναι «εισβολείς», δεν εμφανίστηκαν με όπλα στα σύνορα αλλά με τα παιδιά τους.

Δεν είναι «ροή» όσο και αν προσπαθούν να τους κάνουν «καύσιμη ύλη» στα γεωπολιτικά παιχνίδια τους.

Οι προσφύγισσες δεν είναι «κουνέλες» αλλά μάνες. Τα παιδιά τους κλαίνε γιατί σέρνονται από στρατόπεδο σε στρατόπεδο, μακριά από τα σπίτια τους.

Όσο οι αιτίες της μετανάστευσης υπάρχουν: το χρέος, οι πόλεμοι για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών η καταστροφή της φύσης από την καπιταλιστική λεηλασία, οι δικτατορίες, τόσο οι άνθρωποι θα συνεχίζουν να διαγράφουν διαδρομές σε νέους χάρτες μετανάστευσης.

Η επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας το 2016 που αποδέχτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνοντας το ρόλο του ανθρωποφύλακα της ΕΕ και το κλείσιμο των συνόρων δημιούργησε τα απέραντα στρατόπεδα, που η σημερινή κυβέρνηση θέλει να τα μετατρέψει σε κανονικές φυλακές.

Η πολιτική της βάναυσης αποτροπής, η ανακήρυξη των προσφύγων σε παράνομους και η άρνηση της «πολιτισμένης» δύσης να δεχθεί πρόσφυγες, από τις χώρες που διαλύει, είναι εγκληματική .

Στον πόλεμο που έχει κηρύξει το ελληνικό κράτος ενάντια στους πρόσφυγες παίρνουμε θέση.

Είμαστε με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Γιατί η στέρηση δικαιωμάτων είναι πλήγμα στην ελευθερία όλων μας.

Γιατί δεν έχουμε την ίδια πατρίδα με την ελληνική άρχουσα τάξη και τις επιδιώξεις της να αποκτήσει προβάδισμα στην εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων της Μεσόγειου. Δεν θέλουμε η Μεσόγειος να μετατραπεί σε Μέση Ανατολή για τα κέρδη τους . Γιατί ξέρουμε ότι οι τυχοδιωκτισμοί των ισχυρών αφήνουν πίσω τους πόλεμο, μίσος, θάνατο και ξεριζωμό.

Γιατί δεν έχουμε την ίδια πατρίδα και τίποτα κοινό με τους εθνοπατριώτες ακόμη και αν βρεθήκαμε από την ίδια πλευρά των συνόρων, γιατί δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα.

Η μόνη δίκαιη, ανθρώπινη μα και νόμιμη διέξοδος σύμφωνα και με τις αρχές των Διεθνών Συνθηκών, είναι το άνοιγμα των συνόρων και η χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους το επιθυμούν.

Και για όσους θέλουν να μείνουν δικαίωμα στο άσυλο.

Όχι στις επιχειρήσεις αποτροπής σε θάλασσα και στεριά που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές. Όχι δολοφονικοί φράκτες στη θάλασσα και στον Έβρο. Όχι στις επαναπροωθήσεις και απελάσεις.

Να κλείσουν τα κολαστήρια στα νησιά και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης τώρα.

Κονδύλια για προγράμματα στέγασης και ένταξης των προσφύγων. Καμιά διαχείριση τους από ΜΚΟ. Ιδιαίτερη μέριμνα και προστασία των ασυνόδευτων παιδιών.

Να τερματιστεί η εμπλοκή της Ελλάδας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Όχι στην κατάπτυστη νέα συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με τους Αμερικανούς. Κλείσιμο όλων των βάσεων.

Να μην αφήσουμε ούτε σπιθαμή στον εθνικιστικό και ρατσιστικό μισανθρωπισμό και τη βαρβαρότητα

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε

Καλούμε σε αντιπολεμική συγκέντρωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες την Παρασκευή 6/3/2020 στην Κεντρική Πλατεία».














« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια