Συνωστισμός από Λαρισαίους που γύρισαν από το εξωτερικό στο ΤΕΠ του ΓΝΛ

Συνωστισμός από Λαρισαίους που γύρισαν από το εξωτερικό στο ΤΕΠ του ΓΝΛ


Πολλά είναι τα περιστατικά Λαρισαίων που γύρισαν από το εξωτερικό που πηγαίνουν σήμερα το απόγευμα στο ΤΕΠ του ΓΝΛ με ελαφρά ή καθόλου συμπτώματα. Οι πληροφορίες έρχονται από γιατρούς του νοσοκομείου που είναι σε εφημερία.

Πρόκειται για περιστατικά τα οποία έχουν έρθει πρότινος από διάφορες χώρες της Ευρώπης και θα ήταν πιο φρόνιμο να ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που αναφέρουν τα εξής:

Αν εμφανίσετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα) τις επόμενες 14 ημέρες μετά την επιστροφή σας, να παραμείνετε στο σπίτι και να αναζητήσετε άμεσα ιατρική φροντίδα αναφέροντας το πρόσφατο ταξίδι σας ή να γίνει επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ (1135, 210-5212054).

Είναι ανάγκη λένε γιατροί του νοσοκομείου να ακολουθηθεί η διαδικασία ώστε να μην υπάρχει χωρίς λόγος συνωστισμός.

[ads-post]

Δείτε όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τους ταξιδιώτες:

Αν ταξιδεύετε προς περιοχές με τοπική μετάδοση COVID-19 συνιστάται :
  • Να πλένετε συχνά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι.
  • Να αποφύγετε την επαφή με τα ζώα (ζωντανά ή νεκρά), τις αγορές ζώων και τα προϊόντα ζωικής προέλευσης (όπως μη μαγειρευμένο κρέας).
  • Να αποφύγετε την επαφή με ασθενείς.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας σε περιοχές με τοπική μετάδοση COVID-19 συνιστάται :
  • Να αναβάλετε το ταξίδι σας ενώ έχετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα).
  • Να καλύπτετε το στόμα και τη μύτη σας με ένα χαρτομάντηλο ή με το μανίκι (όχι με το χέρι) όταν βήχετε ή φτερνίζεστε.
  • Να αποφύγετε την επαφή με άλλα άτομα ενώ έχετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα).

Μετά την επιστροφή από περιοχές με τοπική μετάδοση COVID-19 συνιστάται :
  • Να παρακολουθήσετε την υγείας σας για 14 ημέρες.
  • Αν εμφανίσετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα) τις επόμενες 14 ημέρες μετά την επιστροφή σας, να παραμείνετε στο σπίτι και να αναζητήσετε άμεσα ιατρική φροντίδα αναφέροντας το πρόσφατο ταξίδι σας ή να γίνει επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ (1135, 210-5212054).


Συνιστάται σε όλους τους ταξιδιώτες πριν και μετά το ταξίδι να ενημερώνονται από τον ΕΟΔΥ (1135, 210-5212054) για την εξέλιξη της νόσου και τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Τονίζεται ότι, καθώς η επιδημία εξελίσσεται, οι οδηγίες ενδέχεται να τροποποιηθούν.
Πηγή: www.larissanet.grΣυνωστισμός από Λαρισαίους που γύρισαν από το εξωτερικό στο ΤΕΠ του ΓΝΛ