ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Το Νομαρχιακό Παράρτημα του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ) ενημερώνει για την προστασία της υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων του νομού Λάρισας.

Το Νομαρχιακό Παράρτημα του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ) ενημερώνει για την προστασία της υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων του νομού Λάρισας.


Το Νομαρχιακό Παράρτημα του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ) σε συνεργασία με το Ταμείο Υγείας Προσωπικού της ΕθνικήςΤράπεζας (ΤΥΠΕΤ) λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του Κορονοϊού (COVID-19) στην χώρα μας με συνέπεια 4 συμπολίτες μας να χάσουν τη ζωή τους, εξέδωσε σημερινό δελτίο τύπου προς την εφημερίδα "Larisacitynews", με σκοπό την ενημέρωση και προστασία της υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων του νομού Λάρισας : 

Τώρα που καταλάβαμε τη σοβαρότητα του φαινομένου και μένουμε ήδη σπίτι, είναι καλή στιγμή να καταλάβουμε ψύχραιμα και τα παρακάτω: 



Το κλίμα και η κατάσταση που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα δοκιμάζουν ήδη τις αντοχές του συστήματος. Όμως, οι πόροι και οι δυνάμεις του συστήματος έχουν συγκεκριμένες και πεπερασμένες δυνατότητες. 

Οι πολίτες δε θα πρέπει να πηγαίνουμε με το πρώτο σύμπτωμα στα νοσοκομεία από μόνοι μας. Καταρχάς, γιατί με τη φυσική παρουσία κινδυνεύουμε να μολυνθούμε και να μολύνουμε κι άλλους. Και επιπλέον γιατί τα Τμήματα Επειγόντων και οι χώροι διαλογής περιστατικών των νοσοκομείων δε θα αντέξουν για πολύ, δεν αντέχουν ήδη. 



Βάσει των νέων οδηγιών από τον ΕΟΔΥ, η σύσταση είναι να μένουμε σπίτι μας. Ακόμη κι αν έχουμε κάποια συμπτώματα! 

Σε περίπτωση ήπιων συμπτωμάτων (πονόλαιμος, βήχας, πυρετός), μένουμε σπίτι μας και περιορίζουμε τις επαφές μας με άλλα άτομα. Αν τα συμπτώματα επιμένουν, δεν υποχωρήσουν σε 2-3 ημέρες ή ενταθούν (με βασικό το αίσθημα δύσπνοιας), τότε επικοινωνούμε τηλεφωνικά με τον γιατρό μας. Αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία θα πρέπει πια να οδηγεί σε πλήρη ιατρική διαχείριση και φροντίδα του ασθενούς, αυτό είναι το νέο δεδομένο: κλινική αξιολόγηση, συνεχές monitoring, συμβουλές για το πώς οι ασθενείς θα αναγνωρίσουμε έγκαιρα τις επιπλοκές, χορήγηση άδειας από απόσταση και, τέλος, παραπομπή σε νοσοκομείο αν χρειάζεται. 

Επομένως, μόνο εφόσον κριθεί ιατρικά επισκεπτόμαστε νοσοκομείο. Εκεί θα γίνουν οι αναγκαίες εξετάσεις και μόνο εφόσον προκύψει ιατρικά η αναγκαιότητα θα πραγματοποιηθεί το σχετικό τεστ για τον νέο ιό. 

[ads-post]

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, δε συστήνεται να προσφεύγει κανείς από μόνος του ιδιωτικά για να κάνει το εν λόγω διαγνωστικό τεστ. Ας μείνουμε ψύχραιμοι. Δε χρειάζεται να κάνουμε όλοι το τεστ! 

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα συμπτώματα που τυχόν εμφανίσουμε θα προέρχονται από κοινή γρίπη. 

Η αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού απαιτεί από το σύστημα υγείας να οργανωθεί και να βάλει σε τάξη τις ροές των ασθενών. 

Παράλληλα, όμως, αυτή η κρίση αναδεικνύει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο -παρά τα γνωστά του προβλήματα- αναλαμβάνει το βάρος της Δημόσιας Υγείας και της φροντίδας των ασθενών. Γι’ αυτό και πρέπει να στηριχθεί, να στελεχωθεί και να ενισχυθεί, χωρίς καθυστέρηση. 

Τέλος, θα πρέπει όλοι να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους -γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό όπως και τους φαρμακοποιούς που υπηρετούν με φιλότιμο και αυταπάρνηση σε αυτή την τόσο πρωτόγνωρη και τόσο δύσκολη συγκυρία.












« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια