ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Έρευνα του εισαγγελέα Καρδίτσας για τον 48χρονο από το Καμερούν με κορωνοϊό


Ερωτήματα, προβληματισμό, αλλά και αναστάτωση στην Καρδίτσα προκαλούν οι κινήσεις του 48χρονου από το Καμερούν που διαμένει σε διαμέρισμα στην Καρδίτσα, μέσω προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.


Ο 48χρονος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς για τη Θεσσαλία σε σταθερή κατάσταση ου δεν εμπνέει ανησυχία. Ωστόσο στην Καρδίτσα επικρατεί αναταραχή, καθώς πριν διακομιστεί στη Λάρισα, είχε περάσει από το νοσοκομείο Καρδίτσας, ενώ τις τρεις τελευταίες εβδομάδες βρισκόταν στην Αθήνα από όπου ταξίδεψε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, μαζί με 30 άλλους επιβάτες, οι περισσότεροι φοιτητές.


Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Πέτσας, διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για να καταγραφούν οι κινήσεις του 48χρονου και να ερευνηθούν όλες οι πτυχές της απουσίας του από την πόλη. Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί μετακινήθηκε πριν από περίπου 20 μέρες, όταν και είχε ξεσπάσει η πανδημία και μάλιστα προς την Αθήνα; Τι ακριβώς έκανε εκεί και με ποιους ήρθε σε επαφή; Αν και αυτό το τελευταίο είναι μάλλον δύσκολο να απαντηθεί, παρότι συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του.

[ads-post] 

Η έρευνα θα αφορά και τις κινήσεις του από την Παρασκευή 10 Απριλίου οπότε και επέστρεψε από την Αθήνα στην Καρδίτσα, καθώς και τι συνέβη την περασμένη Δευτέρα όταν και πήγε μόνος του στο νοσοκομείο Καρδίτσας. Εκεί, από παρεξήγηση οδηγήθηκε αρχικά στο οδοντιατρικό τμήμα και στη συνέχεια στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, όπου εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Αμέσως μετά την επιστροφή του από την Αθήνα ο 48χρονος από το Καμερούν εμφάνισε υψηλό πυρετό, ένιωθε αδιαθεσία και ερευνάται τώρα πώς τον βοήθησαν και τον κατηύθυναν τα μέλη της Αναπτυξιακής Καρδίτσας, της εταιρίας δηλαδή που διαχειρίζεται το πρόγραμμα για την φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών.


Εκτός από τους 6 ομοεθνείς του, που μένουν μαζί του στο διαμέρισμα, συνολικά 34 αλλοδαποί σε 7 διαφορετικά σπίτια έχουν μπει σε καραντίνα, καθώς φέρεται να ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα, αφού ο ίδιος έκανε επισκέψεις σε σπίτια.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι έχουν καταγωγή από το Καμερούν και στην Καρδίτσα υπάρχει αναστάτωση, καθώς οι άνθρωποι αυτοί -που πάντως δεν έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό- όλες τις προηγούμενες μέρες κινούνταν στην πόλη. Έτσι, ένας από αυτούς εργαζόταν σε μικρή τοπική επιχείρηση, η οποία και έκλεισε, καθώς όλο το προσωπικό μπήκε σε καραντίνα. Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό όλα τα δείγματα που πάρθηκαν από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Καρδίτσας είναι αρνητικά, ενώ σε καραντίνα στα σπίτια τους βρίσκονται ο οδηγός και 27 από τους 30 επιβάτες που ταξίδεψαν με το ίδιο λεωφορείο του ΚΤΕΛ, με το οποίο επέστρεψε και ο 48χρονος ασθενής. Οι υγειονομικές αρχές τους συνέστησαν να παρακολουθούν την πορεία της υγείας τους και αν αισθανθούν κάποιο σύμπτωμα να επικοινωνήσουν μαζί τους.




Πηγή: ethnos.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια