ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 50.000 οι νεκροί - Κοντά στο ένα εκατομμύριο τα κρούσματα

coronavirus_usa

Νωρίτερα ο Τραμπ πρότεινε ως θεραπεία ένεση με απολυμαντικό σε ασθενείς με κορωνοϊό

Δραματική είναι η κατάσταση στις ΗΠΑ, με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνά τις 50.000, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινκς, αριθμός που αποτελεί πάνω από το 25% των θανάτων παγκοσμίως. Οι μολύνσεις εξαιτίας του κορωνοϊού ξεπερνούν την ίδια στιγμή τις 870.000, πλησιάζοντας το ένα εκατομμύριο.

Η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται σε αγώνα δρόμου για να βρει θεραπείες και το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, συνέστησε ένεση με απολυμαντικό.

Σε μία επίδειξη των ιατρικών του γνώσεων που αγγίζει τα όρια της επικινδυνότητας, ο πρότεινε στους επιστήμονες να καταπολεμήσουν τον Covid-19 με δύο ανορθόδοξους τρόπους: ο πρώτος να εξετάσουν το ενδεχόμενο θεραπείας των ασθενών μέσω ενέσεων με απολυμαντικό και ο δεύτερος να τους εκθέσουν σε ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία προκειμένου να εξοντωθεί άμεσα ο ιός.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμπνεύστηκε τις ιδέες αυτές αφότου ένας απ' τους αξιωματούχους που συμμετέχουν στην task force για την πανδημία παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας της αμερικανικής κυβέρνησης, που υποδεικνύει ότι ο κορωνοϊός φαίνεται να εξασθενεί πιο γρήγορα όταν εκτίθεται στον ήλιο και τη ζέστη.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η χλωρίνη θα μπορούσε να σκοτώσει τον ιό στο σάλιο ή στα αναπνευστικά υγρά μέσα σε πέντε λεπτά.

Τα πορίσματα της έρευνας παρουσίασε ο Γουίλιαμ Μπράιαν, αναπληρωτής επικεφαλής της διεύθυνσης Επιστήμης και Τεχνολογίας του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, επισημαίνοντας ότι η μελέτη θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιφυλακτικότητα. Κάτι, όμως, που δεν φαίνεται να άκουσε ο Τραμπ.



Πηγη: protothema.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια