ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός: 53 νεκροί, 1.544 συνολικά τα κρούσματα στην Ελλαδα - Τσιοδρας: «Αν είχαμε ακολουθήσει την Ισπανία, θα είχαμε 2.265 νεκρούς»

tsiodras01-mesa

Ανακοινώσεις Τσιόδρα: «Τα μέτρα θα παραταθούν, επαναξιολογούνται συνέχεια» - 91 ασθενείς διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ

Στους 53 ανήλθε και επισήμως ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από τον νέο κορωνοϊό, με τον Σωτήρη Τσιόδρα να ανακοινώνει και επισήμως τρεις νέους θανάτους μέσα σε 24 ώρες.

Στα 1.584 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς και ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσαν το απόγευμα της Πέμπτης τρεις θανάτους, 27 νέα κρούσματα στον γενικό πληθυσμό, 23 επιπλέον κρούσματα στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Ριτσώνα και 119 στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Πλέον, η κατάσταση στην Ελλάδα διαμορφώνεται συνοπτικά ως εξής:

- 169 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό, εκ των οποίων τα 119 συνολικά στο πλοίο. Με αυτά, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.544. Τα περισσότερα εξακολουθούν να αφορούν κατοίκους της Αττικής.

- 91 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας (90 χθες).

- Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη (66 έτη χθες).
- Οι θάνατοι από τη νόσο COVID-19 ανέρχονται σε 53 (50 χθες).

- Η θνησιμότητα από τη νόσο βρίσκεται στο 3%.

- Έχουν διενεργηθεί 18.844 εξετάσεις για κορωνοϊό (17.350 χθες).

[ads-post] 

Ο καθηγητής αναφέρθηκε λεπτομερώς στο θέμα των θανάτων νέων και παιδιών, λέγοντας πως η ασθένεια εκδηλώνεται εξαιρετικά σπάνια σε παιδιά. Πρέπει, ωστόσο, να εμπεδώσουν τα ατομικά μέτρα προστασίας και να εκτιμήσουν τα μέτρα. Η θνησιμότητα στις νέες ηλικίες είναι μόλις 0,66%, στα άτομα 50 ετών και άνω στο 8%, ενώ στα ηλικιωμένα άτομα φτάνει στο 18%, υπογράμμισε.

Τα μέτρα θα κρατήσουν σίγουρα μερικές εβδομάδες τον χρόνο, ξεκαθάρισε ο κ. Τσιόδρας. Τόνισε ότι, αν είχαμε ακολουθήσει την πορεία της Ισπανίας, θα είχαμε σήμερα 2.265 νεκρούς. Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι κινήσεις που έχουν κάνει οι επιμέρους χώρες βοηθούν στο να ανακοπεί σε ένα βαθμό ο ρυθμός επέκτασης του ιού.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στη δομή της Ριτσώνας. Όπως θύμισε, έχει μπει σε καραντίνα για 14 ημέρες. Η απόφαση ελήφθη, αφότου έγινε γνωστό ότι 23 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Μεταξύ του προσωπικού που ελέγχθηκε, δεν προέκυψε κρούσμα. Όπως είπε ο υφυπουργός, θα συνεχιστούν τα τεστ στον πληθυσμό της δομής.

Σε ο,τι αφορά στο πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", υπάρχουν 119 θετικά και 259 αρνητικά, ενώ δυο δείγματα θα ελεγχθούν ξανά. Το πλοίο θα ελλιμενιστεί σε ειδική προβλήτα. Οσοι είναι αρνητικοί θα επαναπατριστούν και όσοι είναι θετικοί, θα παραμείνουν στο πλοίο για 14 ημέρες. Το σύνολο των ανθρώπων είναι καλά στην υγεία του.

Σε ό,τι αφορά στο κρούσμα 69χρονης στη Μύκονο, ανακοινώθηκε ότι αποφασίστηκε η αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών στο νησί, με στόχο να μην υπάρχει εξάπλωση.




Πηγη: www.protothema.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια