ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός: 70 τα θύματα στην Ελλάδα - Δύο νεκροί σήμερα σε Ιωάννινα και Καστοριά

mamatseio_ar

70 οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα - Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από κορωνοϊό  σήμερα το πρωί - Πρόκειται για  75χρονο Κερκυραίο που πέθανε  στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και μια  89χρονη  που έφυγε από τη ζωή στο νοσοκομείο Καστοριάς

Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από κορωνοϊό σήμερα σε Iωάννινα και Καστοριά.

Συγκεκριμένα, την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ένας 75χρονος, ο οποίος είχε προσβληθεί από κορωνοϊό.

Ήταν το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κέρκυρα. Χθες, Σάββατο, η κατάσταση του 75χρονου είχε δείξει μία σταθεροποίηση, ωστόσο, μέσα στη νύχτα επιδεινώθηκε ραγδαία.

Σύμφωνα με το corfupressέχει προσβληθεί από κορωνοϊό και η σύζυγός του, η οποία επίσης νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Την ίδια ώρα, με το θάνατο μιας 89χρονης στο νοσοκομείο της πόλης σήμερα (5/4) το πρωί, οι νεκροί από την Καστοριά και τη γύρω περιοχή ανέρχονται πλέον στους 9. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η θανούσα ήταν θετική στον κορωνοϊό εξού και νοσηλευόταν και είχε υποκείμενα νοσήματα.

Παράλληλα, εχθές αναφέρθηκε άλλος ένας θάνατος κατοίκου της Δαμασκηνιάς, χωριό το οποίο μαζί με την κοντινή Δραγασιά ήταν τα πρώτα στα οποία είχε επιβληθεί αποκλεισμός τύπου καραντίνας στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια 85χρονη γυναίκα η οποία κατέληξε στο νοσοκομείο «Μαμάτσειο» της Κοζάνης. Η περίπτωσή της, τυπικά, δεν καταχωρίζεται στους νεκρούς της Καστοριάς, εφόσον τα εν λόγω χωριά υπάγονται στο νομό Κοζάνης.

[ads-post] 

Γενικότερα, σύμφωνα με το ημερήσιο δελτίο που εκδίδει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι νεκροί από τους δήμους και τις κοινότητες στη δικαιοδοσία της ανέρχονταν στους 15 έως το απόγευμα της 4ης Απριλίου. Και όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση «Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 660 δείγματα, από τα οποία τα 114 βρέθηκαν θετικά και 466 αρνητικά».
Ειδικά δε για την πόλη της Καστοριάς, η Περιφέρεια σημειώνει ότι «Σήμερα το νοσοκομείο πήρε 15 νέα δείγματα για έλεγχο. Τα 10 από αυτά αφορούν το προσωπικό του Νοσοκομείου και 5 αφορούν πολίτες. Από προηγούμενη δειγματοληψία προέκυψε 1 θετικό κρούσμα. Συνολικά από την αρχή της κρίσης έχουμε 60 θετικά κρουσματα κορωνοϊού. Τρείς (3) νοσηλευόμενοι πήραν σήμερα εξιτήριο για κατ’ οίκον νοσηλεία. Ένας γιατρός αποθεραπεύτηκε μετά από δύο διαδοχικά αρνητικά δείγματα θεωρείται υγιής».




Πηγη: www.protothema.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια