ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

ΤΕΛΟΣ στα επιδοματα των 800 ευρώ για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε σταδιακή άρση των περιορισμών συνεπώς θα έρθουν και αλλαγές στο έκτακτο επίδομα 800 ευρώ που δόθηκε τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN το 800αρι αντικαθίσταται με επίδομα των 534 ευρώ.Πλέον, έμφαση θα δίδεται στη διευκόλυνση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και όχι στη χορήγηση της άμεσης ενίσχυσης των 800 ευρώ.


Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, από την 1η Μαΐου και μετά:

-Το επίδομα θα καταβάλλεται μόνο σε εργαζόμενους που είναι σε αναστολή - είτε είναι υπάλληλοι των επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές είτε υπολειτουργούν.

-Το ύψος του επιδόματος, σύμφωνα με το Open Tv, θα είναι αναλογικό για όσο διάστημα είναι σε αναστολή. Δηλαδή, εάν ο εργαζόμενος είναι σε αναστολή για έναν μήνα θα λάβει 534 ευρώ. Αν είναι για 15 μέρες θα λάβει τα μισά και αν είναι για δύο μήνες θα λάβει 1.060 ευρώ.

[ads-post] 

Σε ό,τι αφορά στις επιχειρήσεις, αυτά που συζητούν τα δύο υπουργεία είναι η κατάργηση της οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ ή της αναλογίας που προκύπτει και η αντικατάστασή της με χρηματοδοτικά εργαλεία. Αντί, δηλαδή, της άμεσης ενίσχυσης των 800 ευρώ, για ενάμισι μήνα, θα διευκολύνονται οι επιχειρήσεις να λάβουν δάνεια. Αυτό θα ισχύσει -ενδεχομένως- και για επιχειρήσεις οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές, ενώ βέβαιη είναι η κατάργησή της για όσες επιχειρήσεις θα ανοίξουν - έστω και υπό περιορισμούς.



Πηγη: dikaiologitika.gr








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια