ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: 81 νεκροί, 77 νέα κρούσματα - 1.832 συνολικά στην Ελλαδα

Στους 81 ανήλθαν οι νεκροί στη χώρα μας από επιπλοκές του κορωνοϊού, καθώς δύο ακόμη συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ώρες, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων ήταν τα 74 έτη. Οι 56 ήταν άνδρες και οι 23 γυναίκες, ενώ το 84% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικίας 70 ετών και άνω.


Επίσης, καταγράφηκαν 77 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα τα συνολικά να ανέρχονται πλέον σε 1.832.


Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, 90 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 62 έτη. Οι 19 είναι γυναίκες ενώ το 72% των διασωληνωμένων ασθενών έχει υποκείμενο νόσημα. Επίσης, 10 ασθενείς έχουν βγει από ΜΕΘ και μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί συνολικά 28.584 δείγματα.


Ευχάριστα τα νέα δεδομένα για εγκύους και νεογνά

[ads-post] 

Μήνυμα στους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες

Ο κ. Τσιόδρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημερινή παγκόσμια ημέρα υγείας, η οποία είναι αφιερωμένη στους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες. Όπως είπε, «οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και συχνά πέφτουν θύματα ακόμη και σωματικής ή ψυχολογικής βίας. Η προστασία τους πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» τόνισε ευχαριστώντας τους για την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν.


Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη των συστημάτων για νοσηλευτές τονίζοντας ότι κάθε χρόνο θα πρέπει να αυξηθεί ως 8% ο μέσος όρος νοσηλευτών στα συστήματα υγείας. Όπως είπε, οι περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους σε αυτά είναι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, οι οποίοι «καταγράφουν υψηλά ποσοστά μόλυνσης από κορονοϊό ανάμεσα στους υγιεινομικούς» σε όλο τον κόσμο.


Ανακοίνωσε παράλληλα ότι εγκρίθηκαν οι τελικές οδηγίες για τη χρήση φαρμάκων πριν και μετά την έκθεση στον ιό νοσηλευτών στη χώρα μας, καθώς κι ότι «εγκρίθηκαν» μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας για όλους τους επαγγελματίες υγείας οι οποίες διατίθενται πλέον στα νοσοκομεία της χώρας.


Μαραθώνιος η άρση των μέτρων

Αναφερόμενος στη δημόσια συζήτηση που γίνεται σε διεθνές επίπεδο σχετικά  με την άρση των μέτρων, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό την παρομοίασε με μαραθώνιο και όχι με σπριντ. Όπως υπογράμμισε, «δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Θα πρέπει να διατηρηθεί μια λεπτή ισορροπία για την άρση των μέτρων». Σχολίασε, επίσης, πως αυτή η συζήτηση θυμίζει οδήγηση ενός αυτοκινήτου σε ένα δρόμο με πολλές στροφές. Χρειαζόμαστε, όπως τόνισε, το φρένο και το γκάζι για να μπορέσουμε να φθάσουμε με ασφάλεια στον προορισμό μας. «Να μην εφησυχάσουμε με την καλή εικόνα που βλέπουμε στη χώρα μας. Πολύ γρήγορα αυτή η εικόνα μπορεί να αλλάξει» αν πάψουν να εφαρμόζονται τα μέτρα.


Δεν υπάρχει τεράστια διασπορά-Περιμένουμε μείωση των θανάτων

Κληθείς να απαντήσει εάν υπάρχει εκτίμηση για το πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι μια τέτοια εκτίμηση είναι παρακινδυνευμένη, «Δεν υπάρχει τεράστια διασπορά» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η επιδημία παρακολουθείται στη χώρα μας και από το ποσοστό των θανάτων που καταγράφονται. «Οι θάνατοι δίνουν μια πολύ ασφαλή εκτίμηση και πρέπει να τονίσω ότι καταγράφονται προσεκτικά όλες οι αιτίες θανάτων. Η καμπύλη των θανάτων δεν δείχνει αύξηση, αντιθέτως περιμένουμε μείωση για τις επόμενες ημέρες», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι υπάρχει επιπέδωση της καμπύλης της επιδημίας στην Ελλάδα.



Πηγη: www.enikos.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια