ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: "Αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο για την εξυπηρέτηση συμφερόντων"

ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: "Αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο για την εξυπηρέτηση συμφερόντων"


Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας αναφέροντας τα εξής:

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει, δυστυχώς, να εισάγει προς ψήφιση στη Βουλή, η οποία υπολειτουργεί στη σκιά της πανδημίας, ιδιαίτερα κρίσιμα νομοσχέδια που αφορούν ευαίσθητους τομείς, όπως είναι η Παιδεία, αλλά και το Περιβάλλον.

Μετά την κα Κεραμέως και το πολυνομοσχέδιο για την Εκπαίδευση, ήρθε η σειρά του κ. Χατζηδάκη να φέρει προς ψήφιση νομοσχέδιο με τον τίτλο «Εκσυγχρονισμός της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας», χωρίς τον απαραίτητο χρόνο για δημόσια διαβούλευση, αλλά και χωρίς να «ιδρώσει το αυτί του» από την ομόφωνη καταδίκη των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει εκ μέρους περιβαλλοντικών οργανώσεων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, συλλόγων και φορέων ων ουκ έστιν αριθμός!

Πρόκειται για ενα νομοσχέδιο που δεν έχει καμία σχέση με εκσυγχρονισμό, αλλά αποτελεί σοβαρό πισωγύρισμα στους όρους και τους κανόνες που πρέπει να διέπουν την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι ένα νομοσχέδιο που εκτιμάται οτι παραβιάζει το Σύνταγμα, διεθνείς και ευρωπαικές Συμβάσεις, καθώς και σχετικές Οδηγίες Προστασίας της Φύσης.

Ο κ. Χατζηδάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενδιαφέρονται μόνο για την εξυπηρέτηση συμφερόντων, πιστοί στις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες τους.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο, μέσω διοικητικών αλλαγών, υποβαθμίζει τον σημαντικό ρόλο των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και ανοιγει τον δρόμο για εκπτώσεις στην περιβαλλοντική νομοθεσία.

Επεμβαίνει στη διαδικασία Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, στη χωρίς σχεδιασμό χωροθέτηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), στη διαχείριση των Προστατευόμενων Περιοχών, στους δασικούς χάρτες και στις οικιστικές πυκνώσεις, ακόμη και στη διαχείριση των αποβλήτων.

Η κλιματική κρίση που βιώνουμε απαιτεί την προστασία του περιβάλλοντος και την διαφύλαξη της βιοποικιλότητας, που πρέπει να είναι προτεραιότητα για όλη την ανθρωπότητα.

Η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει άμεσα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και να προχωρήσει σε ουσιαστική διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και την κοινωνία».



[ads-post]



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια