ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Αναθεωρημένες καμπύλες κορωνοϊού και προβλέψεις τρέχουσας εβδομάδας με το μοντέλο του Ν. Καρδούλα

Αναθεωρημένες καμπύλες κορωνοϊού και προβλέψεις τρέχουσας εβδομάδας με το μοντέλο του Ν. Καρδούλα


Σε δημοσιεύσεις μου την περασμένη εβδομάδα, είχε εκτιμηθεί με το μαθηματικό μου μοντέλο ότι η πλήρης αποκλιμάκωση των κρουσμάτων της νόσου του κορωνοϊού στην Ελλάδα, θα συμβεί στις 6 Μαΐου, ενώ των θανάτων στις 24 Απριλίου. Οι συγκεκριμένες έρευνες ήταν μία μαθηματική προσέγγιση, χρησιμοποιώντας δεδομένα έως τις 5 Απριλίου. 

[ads-post]

Ενσωματώνοντας όμως στο μαθηματικό μοντέλο τα πραγματικά δεδομένα της εβδομάδας από 6 έως 12 Απριλίου και με σχετική προσομοίωση διαπιστώθηκαν τα παρακάτω: 

  • Για τα κρούσματα του κορωνοϊού, όπως φαίνεται και στην παρακάτω καμπύλη, εκτιμάται ότι η μαθηματική πλήρης αποκλιμάκωσή τους θα συμβεί στις 27 Απριλίου, πολύ νωρίτερα από την αρχική πρόβλεψη. Ο εκτιμώμενος τελικός αριθμός κρουσμάτων αναμένεται να κυμανθεί από 2589 έως 2861. 


  • Για τα θύματα του κορωνοϊού, όπως φαίνεται και στην παρακάτω καμπύλη, εκτιμάται ότι η μαθηματική πλήρης αποκλιμάκωσή τους θα συμβεί στις 24 Απριλίου, όπως και στην αρχική πρόβλεψη. Ο εκτιμώμενος τελικός αριθμός θανάτων αναμένεται να κυμανθεί από 125 έως 138. 


Με την παραπάνω προσομοίωση του μαθηματικού μοντέλου έγιναν και αντίστοιχες εκτιμήσεις των καθημερινών κρουσμάτων και θυμάτων στη χώρα μας για την τρέχουσα εβδομάδα, από σήμερα έως τις 18 Απριλίου και φαίνονται στον παρακάτω πίνακα. 



Συμπεραίνοντας, εύχομαι λίγες ημέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου μας, όπως φαίνεται και στην παρούσα έρευνα, να έρθει και η ανάσταση της Ελλάδας από την πανδημία και να μη επιβεβαιωθούν τα μεγέθη κρουσμάτων και θανάτων για την Ελλάδα, που προβλέπονται σε διάφορες δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες ανά τον κόσμο, τα οποία φαίνονται εξωπραγματικά. 



Γράφει στην larisacitynews.GR
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΟΥΛΑΣ 
Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π. 
MSc Τηλεπισκόπισης UK 
Συνταγματάρχης ε.α.








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια