ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Δήλωση Δημάρχου Λαρισαίων – Ανακοίνωση για μέτρα προστασίας


Από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Ν. Χαρδαλιά αποφασίστηκε καραντίνα σε περιοχή της συνοικίας Ν. Σμύρνης του Δήμου Λαρισαίων καθώς και απαγόρευση των λαϊκών αγορών σε όλη την Θεσσαλία.  Οι αποφάσεις που ελήφθησαν αφορούν στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και της ζωής των συνανθρώπων μας. 


Από το Δήμο Λαρισαίων σχετικά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν  υπογραμμίζονται τα εξής: 

  • Η  τήρηση των μέτρων και το «μένουμε σπίτι» αποτελεί βασική επιλογής ζωής για όλους του κατοίκους του Δήμου μας. 

  • Με ικανοποίηση παρατηρούμε ότι  η συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών που βρίσκονται στην περιοχή καραντίνας έχουν συμμορφωθεί με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.   Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διατηρηθεί η ίδια κατάσταση και τις επόμενες ημέρες της εφαρμογής των μέτρων.  

  • Σύμφωνα με τις  κυβερνητικές αποφάσεις, ο Δήμος Λαρισαίων είναι αρμόδιος για την τροφοδοσία των συμπολιτών που βρίσκονται εντός της περιοχής τους οποίους πληροφορούμε τα εξής:


Τροφοδοσία

Ο Δήμος Λαρισαίων, έχει έρθει σε συνεννόηση με  σούπερ μάρκετ που λειτουργούν στην περιοχή. Οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να επικοινωνούν, καθημερινά από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ. για παραγγελίες τροφίμων στα καταστήματα αυτά. (σούπερ μάρκετ «Aγορά»  τηλ 2410 286 542, 6934323225, 6970 362527 και σουπερ μάρκετ Τσουμάνης τηλ2410 555595, 6984750000, 6983180000). 


 Οι υπεύθυνοι των σουπερ μάρκετ, και ύστερα από συνεννόηση, θα  παραδίνουν τις παραγγελίες σε καθορισμένη ώρα, σε ένα από τα επτά σημεία τροφοδοσίας, όπου και θα πληρώνονται είτε με μετρητά, είτε με χρήση πιστωτικών - χρεωστικών καρτών. 


Το αρτοποιείο της οδού Πλάτωνος, που βρίσκεται στα όρια της καραντίνας θα λειτουργεί κανονικά.  


Στα επτά  σημεία της περιμέτρου της καραντίνας έχουν τοποθετηθεί οικίσκοι του Δήμου, όπου θα γίνεται η παραλαβή των προϊόντων.  


Τα σημεία αυτά είναι τα εξής:  

  1. Δανάης και Αεροδρομίου

  2. Σωκράτους και Πλάτωνος

  3. Πλάτωνος και Αρχιμήδους 

  4. Πλάτωνος και Βοιωτίας

  5. Δανάης και Αρχιμήδου

  6. Ροδιάς και Κ. Καραμανλή 

  7. Λ. Καραμανλή  


Τηλέφωνα επικοινωνίας έκτακτων αναγκών

Ολοι οι κάτοικοι της περιοχής καραντίνας καθώς και οι δικαιούχοι του ΚΕΑ και οι υποστηριζόμενοι από το Κοινωνικό Παντοπωλείο που μένουν στην περιοχή, μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα έκτακτων αναγκών. 

  • τηλ 2410 233918, από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα 

  • για οποιαδήποτε περίπτωση  ανάγκης στο κινητό 6970 236181 (όλο το 24ωρο).

 

Φάρμακα

Το φαρμακείο που βρίσκεται στα όρια της περιοχής καραντίνας  (οδό Δημοσθένους) λειτουργεί κανονικά, ενώ ο Δήμος Λαρισαίων βρίσκεται σε συνεννόηση με τη διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα κάλυψης των αναγκών των κατοίκων.  


Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Λαρισαίων, μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, θα πραγματοποιήσει διανομή κατ’ οίκον  προϊόντων στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ. Οι δικαιούχοι εντός της περιοχής καραντίνας θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά τις επόμενες ημέρες για την παραλαβή των προϊόντων από τους οικίσκους του Δήμου Λαρισαίων.  


Προγράμματα αποκομιδής και απολυμάνσεις

Συνεχίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα  τα προγράμματα απολυμάνσεων στην περιοχή της καραντίνας και σε όλη την πόλη. Η αποκομιδή των απορριμμάτων στην περιοχή λειτουργεί κανονικά. 


Ο Δήμος Λαρισαίων είναι σε συνεχή συνεργασία με όλες τις αρμόδιες Αρχές και υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της  κατάστασης. 

[ads-post] 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης,  σημειώνει τα εξής: 


«Είναι η ώρα της ευθύνης  και της μάχης για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοιού. Ολες οι αποφάσεις λαμβάνονται με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας. 


Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Αρχές και τις Υπηρεσίες για την συνεργασία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπαλλήλους του Δήμου μας και στα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που σ΄ αυτή την πρωτοφανή συγκυρία στηρίζουν  τους συμπολίτες μας. Συνολικά, η πόλη πάει καλά όμως οι ισορροπίες είναι εύθραυστες. Η μάχη που δίνουμε όλοι μας είναι μάχη για την ζωή. Συμμετέχουμε και υλοποιούμε τα μέτρα, χωρίς μεμψιμοιρίες και άγονες αντιπαραθέσεις. Οταν περάσει η μπόρα θα έχουμε να συζητήσουμε για πολλά.


Είμαστε δίπλα στους πολίτες. 

Είμαστε Μαζί. 

Μένουμε Σπίτι.» 









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια