ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων Λάρισας: "Είναι προκλητικοί - Δεν έχουν ίχνος ντροπής"


Ανακοίνωση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων Λάρισας στην οποία επισημαίνονται τα εξής:


Από τη μια πλευρά… Σε ένα κακοστημένο σκηνικό φαρσοκωμωδίας, στις πλάτες των δικηγόρων και των άλλων επιστημόνων που πλήττονται, ο Υπουργός Εργασίας, “ειλικρινής και μετανιωμένος” τάχα, ανακοίνωσε χθες την κατάργηση των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης! Μετά από την τεράστια κατακραυγή για την κοροϊδία, ο Υπουργός εμφανίστηκε σαν “μωρή παρθένα” να μιλάει για “αστοχίες”! Και αυτό, ενώ για μέρες πριν, τα διαφήμιζε προκλητικά από κανάλι σε κανάλι, συναγωνιζόμενος στη διαφήμισή τους με τον λαλίστατο Υπουργό Ανάπτυξης και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης!


Φυσικά, για να κρατηθούν και τα προσχήματα, δόθηκαν οι απαραίτητες “διευκρινίσεις” περί καλών προθέσεων, αφού «Στόχος του Προγράμματος … ήταν … η αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων … Δυστυχώς, το περιεχόμενο, σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο Πρόγραμμα.»!


Η διόρθωση του σφάλματος έγινε με εντολή του ίδιου του Πρωθυπουργού! Ο μεγάλος ηγέτης του ‘‘cocooning’’, με τις απανωτές ΠΝΠ για την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων, την ίδια ώρα που εξακολουθεί να αφήνει σμπαραλιασμένο και χωρίς καμία πραγματική ενίσχυση το δημόσιο σύστημα υγείας, διέταξε τη αξιολόγηση των ΚΕΚ! Είναι ο ίδιος, που καυχιόταν σε προηγούμενες δηλώσεις του, για τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων επιστημόνων, που “σπρώχτηκαν” από την κυβερνητική κοροϊδία και εκβιασμό, στα απαξιωμένα προγράμματά τους!


Όλως περιέργως, βέβαια, από τις κυβερνητικές συγγνώμες και τη συντονισμένη προπαγάνδα των ΜΜΕ, αποκρύπτεται το γεγονός ότι ούτε και η πρώτη δόση των 400 Ευρώ από τα voucher δεν έχει ακόμα καταβληθεί, παρά τις σχετικές αρχικές εξαγγελίες για απόδοση πριν από το Πάσχα.


Με λίγα λόγια, από 13 Μαρτίου η πλειοψηφία των δικηγόρων είναι κυριολεκτικά στο μηδέν! Οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν κανένα εισόδημα, με δικαστήρια, υποθηκοφυλακεία και δημόσιες υπηρεσίες κλειστές. Οι ασκούμενοι και μισθωτοί «συνεργάτες» δεν έχουν καμία προστασία ούτε κατοχυρωμένα δικαιώματα, άλλοι ήδη απολυμένοι, άλλοι σε αναστολή χωρίς κανένα εισόδημα. Και αυτό βαρύνει συνολικά την κυβέρνηση!


Και η κατάληξη για τους δικηγόρους και τους άλλους επιστήμονες που υπέστησαν την ταλαιπωρία και τον εξευτελισμό, υποχρεούμενοι να δώσουν ακόμη και τα προσωπικά δεδομένα τους στα διάφορα “λαμόγια” των ΚΕΚ, είναι -σύμφωνα με τις νέες κυβερνητικές υποσχέσεις- να πάρουν μόνο 600 Ευρώ (ούτε καν δηλαδή την αποζημίωση των 800 ευρώ που αποτελεί «σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών τους») και αυτά άγνωστο πότε, ενώ οι υπόλοιποι που δεν μπήκαν σε αυτήν την άθλια διαδικασία, δε θα λάβουν ούτε 1 ευρώ!

[ads-post] 

Από την άλλη πλευρά…

Η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται δικαιωμένη, αφού ο άλλος μεγάλος ηγέτης της χώρας ήταν ο πρώτος (!) που κατήγγειλε το «σκάνδαλο του Σκοιλ Ελικικού και το πάρτι». Δυστυχώς, όμως, γι’ αυτούς, δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου! Λίγους μήνες πριν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν τα ίδια ΚΕΚ πρόσφεραν την ίδια τηλεκατάρτιση σε προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας του ΟΑΕΔ! Ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και συμμετείχε ενεργά στην χάραξη των πολιτικών της ΕΕ για τα ΕΣΠΑ, την απορρόφηση των κονδυλίων, τα έργα για την ηλεκτρονική δικαιοσύνη. Ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισε και διατήρησε μέτρα για την κατάργηση του αφορολόγητου, την προκαταβολή φόρου, τον ΕΝΦΙΑ, τους πλειστηριασμούς και το νέο ΚΠολΔ. Ήταν η κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και έφερε το νόμο – λαιμητόμο Κατρούγκαλου για την διάλυση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Ήταν κυβέρνηση ο  ΣΥΡΙΖΑ και δεν πήρε οποιοδήποτε μέτρο για τα εργασιακά δικαιώματα των μισθωτών και ασκούμενων δικηγόρων. Ή μήπως δεν έγινε έτσι;




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια