ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Απελπισία στα Τρίκαλα – Έρχονται λουκέτα σε καφέ και εστίαση


Μπροστά σε πρωτοφανή αδιέξοδα βρίσκονται οι επαγγελματίες του καφέ και της εστίασης στα Τρίκαλα.

Μετά την εξειδίκευση των μέτρων για  την άρση των μετακινήσεων και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, αποκαλύπτεται πως αυτή θα είναι εντελώς διαφορετική απ’ όσο ξέραμε ή περιμέναμε.

Συγκεκριμένα πλέον θα μπορούν να ανοίξουν μόνο τα καφετέριες και εστιατόρια που έχουν εξωτερικό χώρο και θα μπορούν να έχουν από ένα τραπέζι κάθε 2 μέτρα. Σε κάθε τραπέζι θα μπορούν να κάθονται μόλις 4 άτομα. Στα Τρίκαλα είναι ελάχιστα τα καταστήματα τα οποία μπορούν να επιβιώσουν με αυτούς τους όρους. Για παράδειγμα το μεγαλύτερο καφέ- restaurant της Ασκληπιού, το FRAME, θα δικαιούται να βγάλει 20 τραπέζια περίπου έξω (80 άτομα δηλαδή), όταν προ κορωνοϊού είχε τη δυναμικότητα πλέον των 40 και με πολλαπλάσια άτομα!… Υπάρχουν καφετέριες στην Ασκληπιού που δεν θα μπορέσουν να βγάλουν περισσότερα από… 4-5 τραπέζια, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις ταβέρνες στα Μανάβικα.

[ads-post] 

Οι επαγγελματίες του χώρου σημειώνουν στο trikalavoice.gr ότι «μέχρι σήμερα για να είναι βιώσιμα τα μαγαζιά μας έπρεπε να είναι σχεδόν γεμάτα αρκετές μέρες την εβδομάδα. Με τα νέα δεδομένα θα είναι… σχεδόν άδεια, όλες τις μέρες!… Είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις».

Σημειώνεται ότι ακόμη δεν έχουν πάρει την αποζημίωση των 800 € που έταξε η Κυβέρνηση, ενώ οι προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι αφορούν μείωση δημοτικών τελών (προς το Δήμο το αίτημα) και Φ.Π.Α. στην εστίαση (στο 6%), καθώς και άλλες διευκολύνσεις.



Πηγή: trikalavoice.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια