ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Πρόσθετο δίκτυο εθελοντών για τον κορονοϊό στον Δήμο Τρικκαίων

Πρόσθετο δίκτυο εθελοντών για τον κορονοϊό στον Δήμο Τρικκαίων


Ο εθελοντισμός ως συμμαχία των πολιτών αυτές τις κρίσιμες ώρες, αναδύεται στον Δήμο Τρικκαίων. Με ενεργούς εθελοντές από τη λίστα προσφερθέντων που συγκέντρωσε η ΚΕΔΕ, ο Δήμος Τρικκαίων ενεργοποιεί 3+1 χωριστές ομάδες. 

Πρόκειται για μεμονωμένους πολίτες, στελέχη της εταιρείας «Παπαστράτος» και μέλη της ΝΔ, που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμα της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, για δημιουργία ευρείας κοινωνικής συμμαχίας. Ακολούθησε συγκέντρωση των ομάδων ενδιαφερομένων και διαχωρισμός τους ανά Δήμο. 

Ετσι, ο Δήμος Τρικκαίων μπορεί πλέον να ενισχύσει με εθελοντές, τις πολλές δράσεις που ήδη υλοποιεί, σε επίπεδο 
  • εξυπηρέτησης πολιτών (ηλικιωμένων ή μελών ευπαθών ομάδων) σε ανάγκες τους
  • συνδρομής στις κοινωνικές υπηρεσίες (πρόγραμμα ΤΕΒΑ, Κέντρο Κοινότητας κ.α.)
  • ενίσχυσης του δικτύου υποστήριξης κοινωνικών ομάδων. 
[ads-post]

Εξάλλου ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφερόμενος στο εγχείρημα, είχε τονίσει ότι συμμαχία ευθύνης και αλληλεγγύης που δημιουργεί η αυτοδιοίκηση με τον ιδιωτικό τομέα «αποδεικνύει έμπρακτα πως, όταν οι δυνάμεις όλων μας ενώνονται, μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών».

Η τέταρτη ομάδα στον Δήμο Τρικκαίων είναι οι Εθελοντές Τρικάλων με τις πάμπολλες δράσεις τα προηγούμενα χρόνια. Πιο πρόσφατη, η ενεργοποίηση στο κάλεσμα του Δήμου για εθελοντική αιμοδοσία την προηγούμενη εβδομάδα.

#ΜένουμεΣπίτι αλλά προσφέρουμε στον συμπολίτη











« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια