ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Ε.Ο.Α.Σ.Ν. Λάρισας: "Άμεση λύση στα προβλήματα των αγροτών"

Ε.Ο.Α.Σ.Ν. Λάρισας: "Άμεση λύση στα προβλήματα των αγροτών"


Το ΔΣ της Ε.Ο.Α.Σ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Η Ε.Ο.Α.Σ.Ν Λάρισας και οι αγροτικοί σύλλογοι συνεχίζουν ακόμα και τώρα σε μια δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας λόγω του κορονοϊού , να παλεύουν για την επίλυση των αγροτικών προβλημάτων τα οποία όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές είναι προβλήματα επιβίωσης.

Ο πρωτογενής τομέας είναι σίγουρο ότι μετά το τέλος της πανδημίας θα σηκώσει το βάρος τόσο σε διατροφικό επίπεδο όσο και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας , όπως ακριβώς έκανε και στην δύσκολη περίοδο των μνημονίων.

Για να μπορέσει όμως τουλάχιστον ο αγροτικός κόσμος να σταθεί στα πόδια του θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει άμμεσες λύσεις στα προβλήματά του.

●Μείωση κόστους παραγωγής , μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος και άμεση επιστροφή αγροτικού πετρελαίου.
●Κατώτερες εγγυημένες τιμές ώστε να καλύπτεται το κόστος παραγωγής και να μένει στον παραγωγό ένα λογικό κέρδος.Ειδικά τώρα που αν επαληθευτούν οι προβλέψεις για τις τιμές των αγροτικών προιόντων που ακούγονται, ο χειμώνας αναμένεται πολύ δύσκολος για όλους.
●Αναπλήρωση εισοδήματος στους κτηνοτρόφους και τους παραγωγούς λαικών αγορών οι οποίοι πλήτονται περισσότερο από την υγειονομική αυτή κρίση.
●Να απαλλαγούν οι αγρότες όπως και οι άλλες κοινωνικές ομάδες από την πληρωμή του ΕΦΚΑ όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση , και οι εισφορές αυτών να καλύπτονται από το κράτος.
●Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ στο 100%. Πληρωμή των ζημιών για το έτος 2019 με τα χρήματα τα οποία έχουν ήδη προπληρώσει οι αγρότες.
●Να δοθεί παράταση στις δηλώσεις ΟΣΔΕ .Οι δηλώσεις δεν μπορεί να γίνονται από το τηλέφωνο ή το διαδίκτυο όπως είπε ο κος Βορίδης για δύο λόγους.
  • Ο μέσος όρος ηλικίας του αγροτικού πληθυσμού στην χώρα μας είναι τα 55 έτη και κατά συνέπεια οι ηλικίες αυτές δεν μπορούν να χειριστούν ικανοποιητικά το διαδίκτυο.
  • Σε περίπτωση λάθους στην δήλωση ΟΣΔΕ ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την μη πληρωμή των αγροτών;Αν θέλει ο Υπουργός να κάνει τις δηλώσει εξ αποστάσεως ας δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση πληρωμών για τυχόν λάθη , όπως έκανε και στο παρελθόν με την πληρωμή στο πρόγραμμα Νιτρορύπανσης.
[ads-post]

Εμείς ως αγροτικός πληθυσμός αναλαμβάνουμε την ατομικά μας ευθύνη και μένουμε σπίτι για την εξάλειψη της πανδημίας.Ας αναλάβει και η κυβέρνηση την ευθύνη της, ας δώσει λύσει στα προβλήματα μας και ας αποδείξει εμπράκτως αυτό που λέει από την πρώτη μέρα που ανάλλαβε, ότι ο πρωτογενής τομέας είναι πυλώνας ανάπτυξης του τόπου μας.











« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια