ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Επίδειξη δύναμης από την Εκκλησία με ανοιχτούς ναούς για τον Επιτάφιο

Επίδειξη δύναμης από την Εκκλησία με ανοιχτούς ναούς για τον Επιτάφιο

Και ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, με ύφος χιλίων… δεσποτάδων κουνά το δάχτυλο τους πολίτες, μη τολμήσουν, μη διανοηθούν ότι μπορούν να επισκεφτούν την ημέρα του Πάσχα φιλικό ή συγγενικό πρόσωπό τους, ακόμη και στην πιλοτή της πολθκατοικίας τους, οι μητροπολίτες και η Εκκλησία κάνουν επίδειξη δύναμης με ανοιχτές (κυριολεκτικά και μεταφορικά) εκκλησίες για τον Επιτάφιο, και μένει να δούμε τι θα συμβεί αύριο.

Τη στιγμή που οι πολίτες εκών άκων πειθαρχούν, και τα πρόστιμα πέφτουν βροχή, οι μητροπολίτες (αυτοί είνα οι υπεύθυνοι και όχι οι ιερείς) έχουν ασυλία.

Επίδειξη πυγμής από τον κ. Χαρδαλιά και την κυβέρνηση και αποφασιστικότητας για αυστηρά μέτρα, μπλόκα ελέγχους και παρουσία αστυνομικών έξω από ναούς, όμως στο τελευταίο μόνο στα λόγια. Σε όσες περπτώσεις εμφανίστηκε η αστυνομία σε εκκλησίες ήτνα σε περιπτώσεις που εκλήθη απόπολίιτες. Πάμπολλες πριπτώσεις σε όλη τη χώρα που οι ναοί είτε ήταν ανοιχτοί είτε εξάντλησαν την ευφευρετικότητά τους οι ιερείς (ο επιτάφιος στην αυλή της εκκλησίας) για να… βοηθήσουν τους πιστούς.

[ads-post]

Σεβαστό το θρησκευτικό συναίσθημα, πολλών συμπολιτών. Όμως εξίσου ισχυρή με το δικό τους συναίσθημα, είναι η διάθεση του παππού να δει τα εγγόνια του, του πατέρα να δει ο παιδί του κλπ. Και όμως πειθαρχούν είτε αντιλαμβανόμενοι τη σημαντικότητα της αποστασιοποίησης, είτε φοβούμενοι το πρόστιμο.

Από την άλλη, η υποκρισία της Εκκλησίας, η ανεύθυνη και εγκληματική της στάση (με τη θέση της γα τη Θεία Κοινωνία και την πίεση να είναι ανοιχτές οι εκκλησίες) και η δειλία – ατολμία της κυβέρνησης να επιβληθεί της Εκκλησίας. Προσπαθώντας να κρατήσει ισορροία, άφησε ανοιχτές τις εκκλησίες και επιδίδεται σε καθημερινό κολάκευμα για τη συνεργασία της.

Αν ου μη γένειτο, αύριο πάρει άσχημη τροπή η δασπορά του κοροναϊού, την ευθύνη θα την έχουν πολιτεία και Εκκλησία και όχι οι ανεύθυνει πολίτες.




Πηγή: atexnos.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια