ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Μοιράστηκαν 3.000 μάσκες και είδη ατομικής υγιεινής στους Ρομά του Δήμου Τυρνάβου

Μοιράστηκαν 3.000 μάσκες και είδη ατομικής υγιεινής στους Ρομά του Δήμου Τυρνάβου


Ως Δήμος Τυρνάβου είχαμε ήδη αποφασίσει, μαζί με την εκτέλεση του προγράμματος ΤΕΒΑ, να μοιράσουμε σε όλους τους δικαιούχους (το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων είναι Ρομά) και είδη ατομικής υγιεινής και προστασίας. Ωστόσο, έπειτα από τις δυσμενείς εξελίξεις με τα κρούσματα στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε αμεσότατα.

Ως εκ τούτου, σήμερα , 10-4-2020 δύο Κλιμάκια του Δήμου μας μετέβησαν στον συνοικισμό Ρομά Τυρνάβου και μοίρασαν είδη ατομικής υγιεινής και προστασίας (3.000 μάσκες και είδη ατομικής υγιεινής) σε όλους τους κατοίκους.



Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου και τον Αντιδήμαρχο Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Χριστόφορο Κατσαρό, προέβησαν σε συστάσεις προς τους κατοίκους να τηρήσουν όλα τα μέτρα πρόληψης, τα μέτρα ατομικά προστασίας και υγιεινής και να μην συναθροίζονται δημόσια. Μένουμε όλοι σπίτι.

Από τη λήψη των μέτρων, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου, σε τακτά χρονικά διαστήματα έχουμε στείλει και στέλνουμε περιπολικό με ηχογραφημένο μήνυμα όπου προειδοποιούμε τους κατοίκους για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

[ads-post]

Ταυτόχρονα, την Τρίτη, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλους της ειδικής ομάδας εμπειρογνωμόνων και λοιμωξιολόγων της Χώρας μας κ. Χρήστου Χατζηχριστοδούλου, ενημερώσαμε τον Ειδικό Διαμεσολαβητή για την αναγκαιότητα των μέτρων και δεσμεύτηκε να ενημερώνει τον οικισμό.



Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους εργαζομένους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, τους υπαλλήλους των κοινωνικών δομών του Δήμου, καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι αυτές τις δύσκολες ώρες «δεν μένουν στο σπίτι» για να βοηθήσουν αυτούς που μένουν σπίτι.

Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται συνεχώς στις επάλξεις και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας κάθε δημότη.









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια