ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Ορμή Ανανέωσης: "Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα χόρτα σε πολλά σημεία της πόλης"

Ορμή Ανανέωσης: "Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα χόρτα σε πολλά σημεία της πόλης"


Επερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων κατέθεσε η Δημοτική Παράταξη "Ορμή Ανανέωσης", με θέμα την ανεξέλεγκτη αύξηση του ύψους και της πυκνότητας των χόρτων στην πόλη της Λάρισας.

[ads-post]

Συγκεκριμένα η "Ορμή Ανανέωσης" κατέθεσε την εξής ερώτηση:

"Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης αύξησης του ύψους και της πυκνότητας των χόρτων σε διάφορα σημεία της πόλης.

Όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι και ο καιρός βελτιώνεται είναι δεδομένο πως το φαινόμενο αυτό θα παρουσιάζει αύξηση με αποτέλεσμα η κατάσταση να εγκυμονεί κινδύνους για τους πολίτες της πόλης μας. Κίνδυνοι όπως φίδια και διάφορα ερπετά, που μπορούν να βρουν καταφύγιο σε αυτά τα μέρη, ή η ύπαρξη κρυφών επικίνδυνων αντικειμένων μέσα στα χόρτα, ο κίνδυνος να τραυματιστούν παιδιά κτλ.

Μάλιστα είναι γεγονός, πως λόγω των περιορισμών των μετακινήσεων, τον τελευταίο καιρό εκατοντάδες συμπολίτες μας και παιδιά βρίσκονται καθημερινά σε χώρους πρασίνου για περίπατο, για αναψυχή ή για να βγάλουν βόλτα το κατοικίδιο τους.

Είναι επίσης γνωστό ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι υπηρεσίες του Δήμου μας λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό λόγω των αδειών που έχουν δοθεί σε πολλούς εργαζομένους.

Δεδομένων των παραπάνω, ερωτούμε:
  • Υπάρχει προγραμματισμός για την επίλυση του φαινομένου σε όλη την πόλη; 
  • Υπάρχει σχεδιασμός για την ύπαρξη επαρκούς αριθμού υπαλλήλων τις επόμενες μέρες και εβδομάδες; 
  • Εξασφαλίζεται η υγειονομική ασφάλεια των υπαλλήλων; 
  • Ποια συνεισφορά έχουν σ' αυτό οι παρέχοντες κοινωφελή εργασία (με αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων) στην Υπηρεσία Πρασίνου; "




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια