ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Παπαστεργίου: Οι Δήμοι χρειάζονται ουσιαστική οικονομική στήριξη από την Κυβέρνηση

Παπαστεργίου: Οι Δήμοι χρειάζονται ουσιαστική οικονομική στήριξη από την Κυβέρνηση


Βασικό αίτημα για οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση, υπέβαλλε στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου. Σε κοινή τηλεδιάσκεψη της ΕΕ της ΚΕΔΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο και τον υφυπουργό Θ. Λιβάνιο τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στα οικονομικά θέματα.

όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ: « Οι Δήμοι και το προσωπικό τους έχουν σταθεί επάξια δίπλα σε κάθε ανάγκη των πολιτών αλλά και των μικρών τοπικών επιχειρήσεων αυτές τις δύσκολες ώρες. Για να συνεχιστεί αυτό, είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα ουσιαστικό σχέδιο οικονομικής τους ενίσχυσης από το Κεντρικό Κράτος, ώστε να μπορέσουν να σταθούν όρθιοι όσο κρατάει η πανδημία αλλά και την επόμενη μέρα». 

Ο Υπουργός Εσωτερικών , όπως σημειώνει η ΚΕΔΕ, δήλωσε ότι στην πρωτοφανή για την Ελλάδα και τον κόσμο υγειονομική κρίση που έχει δημιουργηθεί, η Αυτοδιοίκηση απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι αποτελεί το βασικό πυλώνα σταθερότητας και αλληλεγγύης προς τον πολίτη και την κοινωνία. Δεσμεύτηκε ότι θα συνδράμει την Αυτοδιοίκηση με κάθε τρόπο, ώστε να συνεχίσει να παίζει τον σπουδαίο ρόλο της. 

Για το θέμα των δανείων των Δήμων, ο Υπουργός είπε, ότι σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων θα παγώσουν οι επόμενες τρεις δόσεις και η απόφαση θα τελεί υπό την αίρεση της συνέχισης των έκτακτων μέτρων. Ανέφερε επίσης ότι οι ρυθμίσεις για τις επιστροφές που τώρα κυμαίνονται στο 18μηνο θα παραταθούν στους 72 μήνες. 



Επίσης αναφέρθηκε στο Νέο Πρόγραμμα Έργων Ανάπτυξης, που θα αντικαταστήσει τον «Φιλόδημο», τονίζοντας ότι τα έργα πρέπει να συνεχιστούν, όπου έχουν αρχίσει. Και μέσα στο τρέχον διάστημα να ωριμάσουν όσα χρειάζεται να ξεκινήσουν μετά την λήξη του συναγερμού λόγω της πανδημίας. 

Τέλος αναφέρθηκε και στην επιπλέον δυνατότητα που θα δοθεί, για χρηματοδότηση έργων μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. ΚΕΔΕ και Υπουργείο έδωσαν εκ νέου ραντεβού σε τρεις εβδομάδες ώστε να έχουν καταγραφεί επακριβώς οι απώλειες που θα έχουν υποστεί οι Δήμοι, προκειμένου να συζητηθεί το οικονομικό «πακέτο» που θα βγάλει την Αυτοδιοίκηση από τη δίνη της καραντίνας 

Επίσης, τα μέλη της Ε.Ε. της ΚΕΔΕ έθεσαν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Αυτοδιοίκηση, στην προσπάθειά της να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των Δήμων και τη στήριξη δεκάδων χιλιάδων πολιτών σε όλη τη χώρα, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. 

[ads-post]

Αγορά υγειονομικού υλικού 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ αποφάσισε την αγορά υγειονομικού υλικού, 500 χιλιάδες μάσκες και γάντια ώστε να διατεθούν στο προσωπικό του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» αλλά και στο λοιπό προσωπικό που εργάζεται στις κοινωνικές και άλλες δομές των Δήμων. 

Το «ευχαριστώ» στους χορηγούς της Συμμαχίας Ευθύνης και Αλληλεγγύης 

Η Ε.Ε. της ΚΕΔΕ ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τις εταιρείες που διέθεσαν μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων για την ενίσχυση του έργου των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, με στόχο να μπορέσει να λειτουργήσει ακόμη πιο αποδοτικά προς όφελος των ευπαθών ομάδων το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. 
Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί σε Δήμους όλης της χώρας, με βάση τις ανάγκες που εξέφρασαν αλλά και τη διαθεσιμότητα των χορηγών – εταιρειών, 150 αυτοκίνητα από την Τoyota ΕΛΛΑΣ, 150 από την εταιρεία ενοικιάσεων HERTZ , 240 αυτοκινήτων και εθελοντών οδηγών από την Παπαστράτος ΑΕ, 30 από την εταιρεία ενοικιάσεων SIXT, 20 από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» ενώ συμμετέχουν και 1400 εθελοντές από τη Νέα Δημοκρατία. 








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια