ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Παρέμβαση του ΕΕΔΕΓΕ στο νομοσχέδιο για την εταιρική διακυβέρνηση


Παρέμβαση του ΕΕΔΕΓΕ στο νομοσχέδιο για την εταιρική διακυβέρνηση


Παρέμβαση του ΕΕΔΕΓΕ στο νομοσχέδιο για την εταιρική διακυβέρνηση για θέσπιση του μέτρου της ποσόστωσης 30%
στα Διοικητικά Συμβούλια εισηγμένων εταιρειών

Το ΕΕΔΕΓΕ, εκπροσωπώντας 250.000 γυναικείες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα και στοχεύοντας στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και στην προώθηση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης χαιρετίζει τη  νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την εταιρική διακυβέρνηση και παράλληλα τονίζει τη σημασία συμμετοχής των γυναικών σε Δ.Σ εισηγμένων εταιρειών σε ποσοστό τουλάχιστον 30%.

Με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, το ΕΕΔΕΓΕ επισημαίνει, μεταξύ των υπολοίπων παρατηρήσεών του, ότι είναι επιτακτική ανάγκη η μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών σε διοικητικές θέσεις, καθώς δίνοντας τα κατάλληλα κίνητρα και ενεργοποιώντας τις γυναίκες στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τα οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία θα είναι τεράστια.

Για να φτάσουμε εκεί θα πρέπει να εφαρμόσουμε μέτρα που ήδη προωθούνται σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως αυτό της ποσόστωσης, αλλά και ευρύτερες πρωτοβουλίες που θα επιτρέπουν στις γυναίκες να έχουν ίσες ευκαιρίες.

[ads-post]

«Στην Ελλάδα μόνο το 24% των επιχειρήσεων διοικείται από γυναίκες και το ποσοστό αυτό πέφτει στο μισό όταν πρόκειται για την συμμετοχή των γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια και στις θέσεις ευθύνης. Ειδικά στα Δ.Σ των εισηγμένων εταιρειών, οι γυναίκες καταλαμβάνουν θέσεις σε ποσοστό μόλις 11,3%, όταν ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 28 είναι 25,3%. Η κατεύθυνση λοιπόν που προτείνουμε είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της υποεκπροσώπησης των γυναικών στη χώρα μας», αναφέρει η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.

Πιστεύουμε ότι η γυναίκα και μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μοχλό οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης για την χώρα μας. Για αυτό λοιπόν είναι απαραίτητη η προώθηση της ισότητας και κρίνεται αναγκαίο να θεσπιστεί το μέτρο της ποσόστωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Γραφείο Τύπου ΕΕΔΕΓΕ, Τ: 212 2543187, email: pressoffice@eedege.gr














« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια