ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Λάρισας στον Υπουργό Ανάπτυξης

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Λάρισας στον Υπουργό Ανάπτυξης


Από το Επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώνεται ότι απηύθυνε επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη ως κάτωθι :

“Κύριε υπουργέ, 

Η περίοδος που διανύουμε είναι καταστροφική για τις μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις της χώρας μας που λόγω κορονοϊού έχουν αναστείλει μερικώς ή καθολικά τη λειτουργία τους. Σ’ αυτή λοιπόν την περίοδο που οι περισσότερες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου είναι κλειστές και τα προϊόντα τους παραμένουν κλειδωμένα στις αποθήκες, επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων και υπεραγορές τροφίμων εκμεταλλεύονται το πλεονέκτημα τους να βρίσκονται ανοιχτές και πουλούν μαζί με τα είδη πρώτης ανάγκης και διαφορά είδη όπως ρουχισμού, παπούτσια, εργαλεία, είδη σπιτιού, ηλεκτρικές συσκευές, πασχαλινά, και πολλά αλλά εποχιακά είδη. 

Εκτός του γεγονότος ότι αποτελεί σκληρό και αθέμιτο ανταγωνισμό, ταυτόχρονα δημιουργεί υποσυνείδητα αγοραστική κουλτούρα στους καταναλωτές καλύπτοντας κάθε τους ανάγκη από τις συγκεκριμένες υπεραγορές. Αυτό θα αποτελέσει από μόνο του την ταφόπλακα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες μετά από μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, δεν αντέχουν άλλο. 

Όλοι οι Εμπορικοί Σύλλογοι του νόμου Λάρισας ζητάνε με επιστολή τους προς το Επιμελητήριο να προστατευτούν απόλυτα οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που πλήττεται άμεσα πλέον η βιωσιμότητα τους, και να σταματήσει αμέσως η πώληση τέτοιους είδους προϊόντων πλην των προϊόντων πρώτης ανάγκης από τις αλυσίδες τροφοδοσίας της αγοράς. Διαφορετικά το να μένει το σύνολο των καταστημάτων κλειστό για να πλουτίσουν, εν μέσω πανδημίας, συγκεκριμένες επιχειρήσεις εις βάρος άλλων είναι τουλάχιστον άτοπο και απαράδεκτο.’’




[ads-post]






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια