ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

ΕΚΝΛ για στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ

ΕΚΝΛ για στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ


Δημοσιεύτηκαν πρόσφατα τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για την κατάσταση στους χώρους δουλειάς τον μήνα Μάρτιο. Η ίδια η κυβέρνηση μέσω αυτού του Συστήματος επιβεβαιώνει τις καταγγελίες των συνδικάτων για πραγματική σφαγή των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους με πάνω από 110.000 απολύσεις. 

Το ζεστό κρατικό χρήμα προς τις επιχειρήσεις, οι εκατοντάδες φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις, τα καθημερινά μέτρα στήριξης των εργοδοτών με δισεκατομμύρια με λεφτά από την φορολογία των εργαζομένων να μεταφέρονται στις τράπεζες και τους επιχειρηματικούς ομίλους συνοδεύτηκαν από ένα ΡΕΚΟΡ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, μειώσεων μισθών, καταστρατήγησης ωραρίων και δικαιωμάτων, ακόμη και εργασίας χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. 

Τα δήθεν μέτρα της κυβέρνησης, προστασίας των εργαζομένων, ήταν μόνο λόγια του αέρα, αφού η ίδια η κυβέρνηση με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου έδωσε το δικαίωμα για μείωση μισθών 50%, απελευθέρωση ωραρίων, κατάργηση της Κυριακής Αργίας, αλλά και νομιμοποίηση όλων των απολύσεων με την δικαιολογία της πανδημίας. 

[ads-post]

Αυτή την κατάσταση επιβεβαιώνουν με δραματικό τρόπο τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ που δεν είναι τίποτα άλλο από τις συνέπειες της πολιτικής της Κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου 

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν να γίνουν τα θύματα της πανδημίας. Την ίδια στιγμή που επιχειρηματικοί όμιλοι αυγαταίνουν τα κέρδη τους, ή επιδοτούνται για τις "ζημίες" τους, οι εργαζόμενοι χάνουν τις δουλειές τους, μένουν στην ψάθα, χωρίς καμία προστασία, βάζουν σε κίνδυνο την ίδια τους την ζωή. 

Καμία θυσία! Τα δικαιώματα μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα! 

Διεκδικούμε: 
  • Καμία Απόλυση 
  • Ακύρωση όλων των Απολύσεων 
  • Σταθερή και Μόνιμη Δουλειά για όλους 
  • Ακύρωση όλων των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και των αντεργατικών διατάξεων







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια