ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Το Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας για τις εξελίξεις με τους εργαζομένους της ΑΡΩΓΗΣ

Το Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας για τις εξελίξεις με τους εργαζομένους της ΑΡΩΓΗΣ


Η διοίκηση του σωματείου καταγγέλει την απαράδεκτη κατάσταση που βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο κέντρο αποκατάστασης ΑΡΩΓΗ, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες. Για τον λόγο αυτό το Σωματείο μας είχε καλέσει σε τριμερή συνάντηση τον εκπρόσωπο της εργοδοσίας στην επιθεώρηση εργασίας, όπου καταθέσαμε την απαίτηση μας για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τόσο στην δομή στην Λάρισα όσο και στη δομή στην Καρδίτσα. Από μεριά της εργοδοσίας δεν υπήρχε κανένα σχέδιο αποπληρωμής παρά μονό αόριστες υποσχέσεις. Επιμείναμε σε δεύτερη συνάντηση, την οποία αποδέχτηκε ο εκπρόσωπος της επιχείρησης, στην οποία παρά τις όποιες ενοχλήσεις τόσο της επιθεώρησης όσο και του σωματείου δεν παραβρέθηκε ποτέ. 

Θεωρούμε τις εξελίξεις αυτές ξεκάθαρα μεθοδευμένες έτσι ώστε να οδηγήσουν τους εργαζόμενους σε εξάντληση και παραίτηση. Το αίσχος της απλήρωτης εργασίας το οποίο βιώνουν οι συνάδελφοι στην Αρωγή αποτελεί ένα μόνο μέρος της κατάστασης που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι σε έναν κερδοφόρο και συνεχώς αναπτυσσόμενο κλάδο ακόμα και σε επιχειρήσεις που η μισθοδοσία έχει κανονική ροη. Εντατικοποίηση, πλημμελή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ελαστικές μορφές εργασίας, χαμηλοί μισθοί, αλλότρια καθήκοντα, εργοδοτική βία και εκμετάλλευση αποτελούν ένα μόνο μέρος των συνθηκών που επικρατούν στον κλάδο, προαπαιτούμενα θεωρούμε, για να έχουν οι εργοδότες τα υπερκέρδη τους από την εμπορευματοποίηση της υγείας του λαού. 

Το πρόβλημα των συναδέλφων γίνεται μεγαλύτερο αν αναλογιστούμε την κατάσταση την οποία βιώνουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι ίδιοι ανήκουν στις κατηγορίες των εργαζομένων στις οποίες δεν προβλέπεται καμία μέριμνα , κανένα μέτρο άμεσης στήριξης και έτσι είναι κυριολεκτικά ξεκρέμαστοι. 

Δεν θεωρούμε την κατάσταση ούτε φυσιολογική ούτε ανίκητη. Οι αγώνες των εργαζομένων ιστορικά έχουν δείξει ότι πολλά μπορούν να κερδηθούν, όταν ο αγώνας γίνεται συλλογικός, με γνώμονα την ανατροπή της βάρβαρης αυτής πραγματικότητας. 

[ads-post]

Καλούμε τους εργαζόμενους να αφήσουν πίσω τους την ανασφάλεια και την απογοήτευση και να συσπειρωθούν στο σωματείο που ήταν και είναι στο πλευρό των εργαζομένων κι όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε . Η μόνη λύση απέναντι στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας είναι ο συλλογικός κι οργανωμένος αγώνας απαιτώντας : 

  • Την άμεση καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων στους εργαζομένους της ΑΡΩΓΗΣ. 
  • Καμιά θέση εργασίας χαμένη. 
  • Άμεση ενημέρωση των εργαζομένων για το μέλλον της επιχείρησης 
  • Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και δημόσιο, για όσο καιρό οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, με παράλληλη κατάργηση κατασχέσεων κάθε μορφής ιδιοκτησίας (σπίτι, αυτοκίνητο κ.τ.λ.). Διαγραφή των χρεών από τόκους. 
  • Μείωση 50% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος, φυσικού αερίου και σταθερού τηλέφωνου. 

Οι εργαζόμενοι δεν χρωστάνε τίποτα, να βιώνουν όλο αυτό το βάρος και τις συνέπειες των επιχειρηματικών παιχνιδιών στην πλάτη τους.







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια