ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 1,6 εκατ. ευρώ βρίσκονται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στα παράλια του Δήμου Αγιάς

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στα ρέματα Πλατάνια, Ηλεκτρολόγων, Δεληκούστα, Κόκκινου Νερού και Παλιουριάς


Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εργασίες καθαρισμού ρεμάτων και κατασκευής συρματοκιβωτίων, για την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Αγιάς. Το συνολικό μήκος των επεμβάσεων που ολοκληρώθηκαν είναι 1.800 μέτρα. Πρόκειται για τα ρέματα Πλατάνια, Ηλεκτρολόγων, Δεληκούστα, Κόκκινου Νερού και Παλιουριάς ενώ το επόμενο διάστημα προχωρούν οι εργασίες καθαρισμού και τοποθέτησης συρματοκιβωτίων στα ρέματα Μαριάς, Καλυψούς (Κόκκινο Νερό) και Στομίου. 

Το έργο εντάσσεται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον καθαρισμό ρεμάτων στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Αγιάς, συνολικού προϋπολογισμού 1.690.000 ευρώ. Στα έργα βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος και ο εντεταλμένος σύμβουλος έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας Στέλιος Δημότσιος, που ενημερώθηκαν από τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Λάρισας Χρήστο Ντάγια.

[ads-post] 

«Από το 2018 που η ευθύνη για τα ρέματα ήρθε στις Περιφέρειες, η Περιφέρεια Θεσσαλίας με σχέδιο και προγραμματισμό καθαρίζει εκατοντάδες ρέματα που είχαν χρόνια να καθαριστούν» τονίζει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Έχουν ολοκληρωθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού σε ρέματα για την αντιπλημμυρική προστασία των παραλίων του Δήμου Αγιάς. Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας μέσω της πρόληψης με έργα που αποδεικνύονται σωτήρια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων. Η αντιπλημμυρική προστασία και η ασφάλεια των πολιτών, είναι βασική προτεραιότητα μας » προσθέτει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια