ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Αναβαθμίζει ενεργειακά το 3ο – 13ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Χρηματοδοτείται με 353.837 ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 - 2020


Την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου ««Σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας στο υφιστάμενο σχολικό κτίριο του 3ου -13ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας» προϋπολογισμού 353.837 ευρώ έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το έργο, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, αφορά την αναβάθμιση του παλιού σχολικού κτιρίου Ενεργειακής Κατηγορίας Ζ, σε Κατηγορία Α με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Καρδίτσας.
«Με διαγενεακές πολιτικές αναβαθμίζουμε τις υποδομές της εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους Δήμους. Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο και τις υπηρεσίες μας υλοποιούμε πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον και αναβαθμίζουμε παλιά και απαξιωμένα κτίρια σύμφωνα με τις σχολικές ανάγκες» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. 

«Δημοπρατείται το επόμενο διάστημα το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του 3ου -13ου Δημοτικού Σχολείου στην πόλη της Καρδίτσας που αποκτά ένα ακόμη πράσινο, «υγιές», ασφαλές και φιλικό για μαθητές και δασκάλους σχολικό κτίριο».

[ads-post] 

Οι παρεμβάσεις

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

-Θερμομόνωση εξωτερικών επιφανειών.
-Θερμομόνωση οροφής.
-Αντικατάσταση υφιστάμενων κουφωμάτων.
-Αντικατάσταση φωτιστικών με νέα τύπου led.
-Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ισχύος 10 kW στην Στέγη του Κτιρίου (netmetering).



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια