ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Επίδομα 600 ευρώ: Παρατείνεται έως 15 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων από τους επιστήμονες

ergani

Η αίτηση γίνεται στο supportemployees.services.gov.gr 

Παρατείνεται έως και την Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020, η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» (supportemployees.services.gov.gr) από τους δικαιούχους επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 600 ευρώ. 

Ψηφιακή υπεύθυνη δήλωση στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr πρέπει να υποβάλλουν οι επιστήμονες – ελεύθεροι επαγγελματίες δικαιούχοι των 600 ευρώ που δεν είχαν υποβάλλει δήλωση στο κατηργημένο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης. Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική αίτηση των επιστημόνων είναι διαθέσιμη και η αίτηση θεωρείται υποβληθείσα για δυο περιπτώσεις (εμφανίζεται το μύνημα η αίτηση έχει υποβληθεί):

· Για επιστήμονες που είχαν υποβάλει αίτηση με τη διαδικασία τύπου Α στην ειδική πλατφόρμα του συστήματος "Εργάνη" και είχαν ολοκληρώσει στη συνέχεια τη διαδικασία μέσω ΚΕΚ της επιλογής τους. Υπενθυμίζεται πως στην διαδικασία Α το ΚΕΚ έστελνε email ενημερώνοντας τον δικαιούχο πως ενεργοποιήθηκε το voucher και έδινε τους κωδικούς για την τηλεκατάρτιση. Στις περιπτώσεις αυτές δεν χρειάζεται να κάνει κάτι ο δικαιούχος

· Για επιστήμονες που είχαν επιλέξει την διαδικασία τύπου Β. Υπενθυμίζεται πως σε αυτή την περίπτωση το ΚΕΚ είχε αναλάβει να ολοκληρώσει την διαδικασία, στέλνοντας στο δικαιούχο email και ενημερώνοντας πως ενεργοποιήθηκε το voucher. Και σ αυτή την περίπτωση ο δικαιούχοςδεν χρειάζεται να προβεί σε κάποια ενέργεια.

Όσοι δεν είχαν συμμετάσχει στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης αλλά είναι δικαιούχοι των 600 ευρώ μπορούν να μπαίνουν με τους κωδικούς taxinet και εφόσον δεν υπάρχει υποβληθείσα αίτηση να υποβάλουν την αίτησή τους. Όσοι είχαν υποβάλλει αίτηση στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης που καταργήθηκε, πληρώθηκαν στην πλειοψηφία τους τα 600 ευρώ στα τέλη Απριλίου. Σύμφωνα με την σχετική απόφαση περίπου 155.000 δικαιούχοι πληρώθηκαν στις 30 Απριλίου.




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια