ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

ΕΚΝΛ: Κοινή ανακοίνωση για τους εργαζομένους στην "ΑΡΩΓΗ"

ΕΚΝΛ: Κοινή ανακοίνωση για τους εργαζομένους στην "ΑΡΩΓΗ"


ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ! ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ! 

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία του κέντρου αποκατάστασης ΑΡΩΓΗ στην Λάρισα και στην Καρδίτσα ιδιοκτησίας της τράπεζας Πειραιώς και του Ομίλου EUROMEDICA γιατί οι εργαζόμενοι παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα απλήρωτοι καθώς τους οφείλονται δεδουλευμένα έως και 12 μηνών, αλλά και αποδοχές για νυχτερινή απασχόληση, επιδόματα Πάσχα κα .Την ίδια στιγμή εδώ κι ένα τρίμηνο περίπου η εργοδοσία μέσω του εκπροσώπου της προχώρησε σε διαδικασία εκκένωσης των εγκαταστάσεών της από τους ασθενείς που υπήρχαν τελευταία. Στους ίδιους τους εργαζόμενους δεν έχει ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο και μάλιστα για να άρει τις επιφυλάξεις τους έδωσε ένα πολύ μικρό μέρος των χρωστούμενων. Εκ τότε δεν υπάρχει σημείο ζωής . Με αποτέλεσμα ενώ η εργασιακή σχέση των συναδέλφων με την εταιρεία παραμένει ενεργή οι ίδιοι δεν εργάζονται χωρίς να κανείς να τους ενημερώνει τι πρόκειται να γίνει. 

Οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει επανειλημμένα εξήγηση από την διεύθυνση της επιχείρησης σε σχέση με το ζήτημά τους, όμως μέχρι τώρα δεν έχουν λάβει καμία απάντηση. Η εργοδοσία παραμένει άφαντη αποφεύγοντας να απαντήσει τόσο για τις οφειλές της απέναντι στους εργαζόμενους όσο και το μέλλον της επιχείρησης. 

Η ανησυχία των συναδέλφων είναι μεγάλη καθώς εκτός από την απύθμενη κοροϊδία που αντιμετωπίζουν βρίσκονται ήδη σε πολύ δεινή οικονομική θέση καθώς πολλοί από αυτούς δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις στοιχειώδης ανάγκες βιοπορισμού. Μάλιστα τώρα θα κληθούν να φορολογηθούν και για το σύνολο των δεδουλευμένων συμπεριλαμβανομένων κι αυτών που δεν έχουν πληρωθεί ακόμη. 

[ads-post]

Η τακτική της εργοδοσίας δεν είναι καινούρια. Και σε προηγούμενες περιόδους οι εργαζόμενοι αντιμετώπιζαν διαρκώς καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων παρότι υπήρχε διαρκώς πληρότητα ασθενών και η επιχείρηση είχε δουλεία . Οι συνάδελφοι τότε απάντησαν με την αγωνιστική τους στάση απέναντι σε όλα αυτά. Το τελευταίο χρόνο εξελίσσεται μεθοδικά η αποψίλωση της επιχείρησης από ασθενείς και προφανώς με επόμενο στόχο κι από το προσωπικό. Έτσι αποφεύγοντας να δώσει την οποιαδήποτε απάντηση ή εξήγηση ελπίζει να κουράσει τους εργαζόμενους και να αποχωρήσουν από μόνοι τους απαλλάσσοντας την επιχείρηση από το κόστος τους. Γιατί η πλειοψηφία είναι παλιοί εργαζόμενοι με συγκροτημένα δικαιώματα και αυτό προφανώς είναι εμπόδιο στα όποια επενδυτικά σχέδιά τους . 

Θεωρούμε αυτή την κατάσταση απαράδεκτη και δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο! Φτάνει πια ! 

Απαιτούμε : 
  • Να καταβληθούν τώρα το σύνολο των δεδουλευμένων. 
  • Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός και η κοροϊδία και να υπάρξει άμεση απάντηση για το εργασιακό μέλλον των συναδέλφων . 







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια