ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Ανοίγουν από τη Δευτέρα τα εμπορικά κέντρα

Ανοίγουν από τη Δευτέρα τα εμπορικά κέντρα


Ποια καταστήματα ανοίγουν επίσης τις πόρτες τους από τη Δευτέρα μετά το «πράσινο φως» από τους λοιμωξιολόγους

Το πράσινο φως ώστε να επαναλειτουργήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα, δύο εβδομάδες νωρίτερα του αρχικού σχεδιασμού, και τα εμπορικά κέντρα άναψε η κυβέρνηση έπειτα απ’ την έγκριση που παρείχε η Ειδική Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ στο ειδικό σχέδιο λειτουργίας που παρουσίασε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Μαζί με τα εμπορικά κέντρα την ερχόμενη Δευτέρα θα επαναλειτουργήσουν επίσης, σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση, τα ζωολογικά πάρκα, οι βοτανικοί κήποι, τα ινστιτούτα αισθητικής και διαιτολογίας, οι υπηρεσίες εκπαίδευσης σκύλων.

Τη γνωστοποίηση για την επαναλειτουργία των malls έκανε ο υπ. Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ ενώ αργότερα θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις εκ μέρους του υπουργείου.

Προκειμένου να καμφθούν οι αντιρρήσεις των λοιμοξιολόγων για την επαναλειτουργία των malls δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε προηγηθεί υπερπροσπάθεια εκ μέρους του υπ. Ανάπτυξης προκειμένου να παρουσιαστεί ένα άρτιο σχέδιο ασφαλούς λειτουργίας με αρκετές δικλείδες. Γεγονός που μαζί με τα θετικά νέα απ’ το μέτωπο της επιδημιολογικής εξέλιξης συνετέλεσαν στο να δοθεί το πράσινο φως.

[ads-post]

Το σχέδιο λειτουργίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr το σχέδιο πατάει στους βασικούς άξονες των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονται σήμερα απ’ τα καταστήματα που ήδη λειτουργούν με σημαντικές όμως τροποποιήσεις. Έτσι προβλέπει ανώτατο όριο για την είσοδο πελατών αφενός στον χώρο του εμπορικού κέντρου και αφετέρου σε κάθε κατάστημα με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του. Φυσικά χρήση γαντιών, μασκών και αντισηπτικών θα είναι επιβεβλημένα.

Επίσης η λειτουργία καφέ, εστιατορίων και μπαρς θα απαγορεύεται με μοναδική εξαίρεση το take away και αυτό προκειμένου να μην υπάρχει το φαινόμενο της άσκοπης παραμονής εντός του εμπορικού κέντρου.



Πηγή: protothema.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια