ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Εργασίες συντήρησης του πρασίνου και τεχνικών έργων στο Δήμο Κιλελέρ

Παράλληλα με τα μεγάλα έργα που πραγματοποιούνται στον τομέα της ύδρευσης, της άρδευσης και της ενέργειας, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εργασίες συντήρησης του πρασίνου στους κοινόχρηστους χώρους των  Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Κιλελέρ υπό την επίβλεψη της αρμόδιας αντιδημάρχου Βάνας Χλιάπη – Γκουνιαρούδη και την επιστασία των αντιδημάρχων Γιάννη Μπακαλόπουλου, Αχιλέα Χατζούλη, Χρήστου Χατζούλη και Αλέκου Χονδρονάσιου.

Ταυτόχρονα ξεκίνησαν οι εργασίες αγροτικής οδοποιίας σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα όπου ισοπεδωτές γαιών (γκρέιντερ) διαμορφώνουν τους αγροτικούς δρόμους έτσι ώστε να παραδοθούν στους αγρότες πριν την έναρξη της αλωνιστικής περιόδου.  

Σε δήλωσή της η αντιδήμαρχος Πρασίνου, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας δήλωσε:

« Κύριο μέλημά μας είναι να φροντίζουμε με διαρκείς παρεμβάσεις τόσο για την καλαισθησία των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου όσο και για τον  καθαρισμό από τα αγριόχορτα των δημοτικών εκτάσεων, τη φροντίδα των δεντροστοιχιών και την αποκομιδή των κλαδιών που οι δημότες εναποθέτουν έξω από τις κατοικίες τους. Υπάρχει υποδειγματική συνεργασία όλων των συνεργείων πρασίνου με τους κατά τόπους αντιδημάρχους και την αρμόδια αντιδημαρχία. Οι δημότες μας βλέπουν καθημερινά το έργο που επιτελείται σε όλο το Δήμο,  η έκταση του οποίου είναι πολύ μεγάλη και ανάγκες φροντίδας του πρασίνου ιδιαίτερες. Αυτή τη στιγμή έχουν τεθεί στην υπηρεσία της αντιδημαρχίας πρασίνου και επιχειρούν σε όλη την έκταση του Δήμου τα παρακάτω μηχανήματα: Ο πλάγιος καταστροφέας κλαδιών ψηλών δέντρων για καθαρισμό δεντροστοιχιών εντός και εκτός οικισμών, το καλάθι αποψίλωσης μεγάλων δέντρων, απομάκρυνσης των κλαδιών από καλώδια ρεύματος και κοπής μεγάλων κλαδιών με επικίνδυνη κλήση, ο πλευρικός καταστροφέας εδάφους για τον καθαρισμό των χόρτων και για την αποκατάσταση της  ορατότητας σε όλους τους δρόμους εντός και εκτός οικισμών, τα χλοοκοπτικά τρακτέρ στους χώρους των πλατειών και των πάρκων και οι μισινέζες σε δημοτικά οικόπεδα και στα ρείθρα των πεζοδρομίων για την προστασία των πολιτών από ερπετά. Επίσης έχει κοινοποιηθεί σε όλους τους δημότες το πρόγραμμα της αποκομιδής κλαδιών για την εξυπηρέτησή τους  σε καθημερινή βάση με γερανοφόρα φορτηγά του Δήμου. Πραγματοποιείται, όπως είναι φανερό, ένα έργο σε μεγάλη κλίμακα που καταδεικνύει την οικολογική ευαισθησία αλλά και καλαισθησία της Δημοτικές αρχής, επ’ ωφελεία των συνδημοτών μας. Ως δημοτική αρχή οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προέδρους, στους συμβούλους των τοπικών κοινοτήτων και στους εργαζόμενους του Δήμου για το άριστο επίπεδο συνεργασίας και τη μεγάλη τους προσπάθεια, στη διάρκεια της πανδημίας, έτσι ώστε να ανταποκριθεί ο Δήμος Κιλελέρ στις υποχρεώσεις του όσο το δυνατόν καλύτερα. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο αποδεικνύεται περίτρανα ότι η συνεργασία αποδίδει απτά αποτελέσματα».

« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια