ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Συνεχίζονται τα έργα στον Άγιο Κωνσταντίνο και στην πλατεία Εργ. Πρωτομαγιάς στην Νεράιδα


  • Έναρξη έργων ανακατασκευής της οδού Μπουκουβάλα 


Σε εξέλιξη βρίσκονται σειρά έργων του Δήμου Λαρισαίων, ενώ σε φάση εκκίνησης βρίσκονται και άλλα. 

Ειδικότερα, κανονικά εξελίσσονται οι εργασίες στο πλαίσιο του έργου για την αναμόρφωση δρόμων στην συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου. Τα έργα εξελίσσονται στην οδό Στρατηγού Φράγκου, ενώ θα ακολουθήσουν σταδιακά οι παρεμβάσεις  αι και στις οδούς Περικλέους, Ηλέκτρας, υπόλοιπο Ισχομάχου, υπόλοιπο Γιαννιτσών και Καλλιάρχου.


Υπενθυμίζεται ότι οι παρεμβάσεις εντάσσονται σε μεγάλο έργο του Δήμου Λαρισαίων, ανακατασκευή οδών συνοικίας Αγίου Κωνσταντίνου, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ.


Το έργο προβλέπει πλήρη ανακατασκευή οδών (δίκτυα ομβρίων, κρασπεδόρειθρα, πλακοστρώσεις, ασφαλτοστρώσεις, νέα δίκτυα Η/Μ και πρασίνου κ.λπ.



Πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς

Σε εξέλιξη βρίσκονται και τα έργα στην πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς (μεγάλος Προφήτης Ηλίας). 

Με την επιστροφή σε πιο κανονικούς ρυθμούς, οι εργασίες  θα ενταθούν. Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις στο σύνολο της πλατείας, η έκταση της οποίας ανέρχεται στα 12 στρέμματα περίπου.


Ο προϋπολογισμός του έργου που χρηματοδοτείται από πόρους του «Πράσινου Ταμείου», ανέρχεται στο 1,2 εκατ. ευρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ.


Το έργο αφορά την ανακατασκευής της πλατείας με σκοπό αφενός μεν την οριοθέτηση των χρήσεων μεταξύ των κατοίκων της συνοικίας και των περιμετρικά της πλατείας καταστημάτων αναψυχής αφετέρου δε την γενικότερη αναβάθμιση του χώρου, με παρεμβάσεις για τη σωστή διαχείριση των χώρων πρασίνου, την ένταξη υφιστάμενων κατασκευών ή την κατάργηση άλλων, οι οποίες έγιναν σε διάφορα χρονικά διαστήματα και οι οποίες δεν εξυπηρετούν τις σημερινές ανάγκες των χρηστών.

[ads-post] 

Επίσης το έργο αφορά βιοκλιματικές παρεμβάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν δαπεδοστρώσεις με ψυχρά υλικά, φωτιστικά τύπου LED για εξοικονόμηση  ενέργειας, δημιουργία σκιάσεων, δημιουργία πρασίνου και φύτευση.


Ξεκινάει εντός της εβδομάδας η ανάπλαση της οδού Μπουκουβάλα

Τέλος, εντός της εβδομάδα ξεκινούν τα έργα για την ανακατασκευή της οδού Μπουκουβάλα στο κέντρο της Λάρισας. Πρόκειται για το δρομάκι που συνδέει την Μάρκου Μπότσαρη με την οδό Παπαναστασίου. Το έργο εντάσσεται στο σχεδιασμό του ΣΒΑΚ και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στις 75.000 ευρώ περίπου.





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια