ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: "Εξέφρασε προσωπική άποψη ή είναι «λαγός» του Μητσοτάκη;"

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας μετά την ανάρτηση του Λαρισαίου πολιτευτή της ΝΔ, Γιώργου Καραβάνα.


Αναλυτικά αναφέρει:

"Δεν είναι η πρώτη φορά που «πεφωτισμένοι» του νεοφιλελευθερισμού βάλλουν κατά των δημοσίων υπαλλήλων και του «κοστοβόρου» κράτους, αλλά είναι προκλητικό όταν κάτι τέτοιο επαναλαμβάνεται μεσούσης μιας κρίσης όπως αυτή του covid- 19.

Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή, πρόσφατα αναβαθμισμένος στην κομματική ιεραρχία, ως γενικός συντονιστής του μητρώου πολιτικών στελεχών του κόμματος στη Θεσσαλία, ενοχλήθηκε που δημόσιοι υπάλληλοι όπως οι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να πληρώνονται παρά το γεγονός οτι … δεν εργάζονται, όσο διαρκούν τα μέτρα της καραντίνας.

Δεν θα σταθούμε στο δεδομένο της κακής του πληροφόρησης, οτι δηλαδή μεγάλο κομμάτι των εκπαιδευτικών εργάστηκε και την περίοδο της καραντίνας, αλλά στην ιδεοληπτική του εμμονή για την ίδια την ύπαρξη του «κακού» και «ασύμφορου» δημόσιου υπαλλήλου.

Την ίδια περίοδο που όλοι αποδέχονται και αναγνωρίζουν τον ηρωισμό δημόσιων λειτουργών όπως οι υγειονομικοί και όχι μόνο, που γιατροί και νοσηλευτές κράτησαν όρθιο το μετερίζι της δημόσιας υγείας σώζοντας ανθρώπινες ζωές, ακούγονται όχι μόνο παράταιροι αλλά και επικίνδυνοι ανάλογοι αφορισμοί.

Πολύ περισσότερο που οι συγκεκριμένοι ήρωες παραμένουν κακοπληρωμένοι, με ελλείψεις βασικών αναλώσιμων για την προστασία τους, εργαζόμενοι σε ιατρικές μονάδες υποστελεχωμένες και υποχρηματοδοτούμενες.

[ads-post] 

Επιπρόσθετα, οι εκπαιδευτικοί είναι επίσης μεταξύ των πλέον κακοπληρωμένων δημόσιων υπαλλήλων, αναγκασμένοι να εργάζονται υπό συχνά κακές συνθήκες, επίσης χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα για τη σωστή διδασκαλία των μαθητών τους.

Ελπίζουμε οτι ακραίες φωνές όπως του συγκεκριμένου πολιτευτή του κυβερνώντος κόμματος θα παραμείνουν μειοψηφικές και δεν αποτελούν προεόρτια βαθύτερων επιλογών του «επιτελικού κράτους» για το οποίο αυτοθαυμάζονται στη Νέα Δημοκρατία.

Γιατί αν ισχύει το δεύτερο, να το ξέρουν οτι θα βρουν απέναντί τους ολόκληρη την κοινωνία."





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια