ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Βόλος: Χάκερ παραβίασε κωδικούς του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

xaker

Ο 24χρονος δράστης προσήχθη για προανάκριση

Τους ακριβείς σκοπούς ενός νεαρού χάκερ που παραβίασε τους κωδικούς εισόδου ενός υπολογιστή του τμήματος Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο διερευνούν με πολλή προσοχή οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που τον συνέλαβαν το περασμένο Σάββατο.

Παρά τα μέτρα για τον κορωνοϊό, οι φοιτητές μπορούν να μπαίνουν στους χώρους του Πανεπιστημίου για μελέτη. Ωστόσο, τα ξημερώματα του Σαββάτου ο φύλακας αντιλήφθηκε ότι ένας 24χρονος πήρε από το θυρωρείο τα κλειδιά της Γραμματείας του τμήματος Γεωπονικών Επιστημών και μπήκε στο γραφείο όπου άνοιξε έναν υπολογιστή παραβιάζοντας τους κωδικούς του.

[ads-post] 

Ο φύλακας ειδοποίησε την Αστυνομία και στο σημείο έφτασαν άνδρες της Ασφάλειας, οι οποίοι προσήγαν τον 24χρονο για προανάκριση. Ωστόσο, δεν θέλησε να εξηγήσει τι ακριβώς ζητούσε στον συγκεκριμένο υπολογιστή και αν σκόπευε να προκαλέσει δολιοφθορά. Έτσι, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, ο οποίος τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή. Παράλληλα, η γραμματεία του τμήματος ερευνά αν προκάλεσε ο 24χρονος κάποια βλάβη.



Πηγη: protothema.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια