ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Κλιμακώνουν τη δράση τους οι Λαρισαίοι καλλιτέχνες


Ψίχουλα και μέτρα «στάχτη στα μάτια» χαρακτηρίζουν τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου Πολιτισμού τα μέλη της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στις Τέχνες – Λάρισα, με ανακοίνωσή τους.

Οι Λαρισαίοι καλλιτέχνες θα πραγματοποιήσουν νέα ανοιχτή συνέλευση στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 15 Μαΐου, σε χώρο πίσω από το κεντρικό κτήριο του Μύλου του Παππά, προκειμένου να προετοιμάσουν την επόμενη δράση τους, που θα γίνει στις 21 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού.

[ads-post] 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στις Τέχνες – Λάρισας έχει ως εξής:

«Μέσα σε μία συγκυρία γενικότερης εξαθλίωσης της κοινωνίας και των εργασιακών δικαιωμάτων σε πολλούς κλάδους, εμείς οι καλλιτέχνες ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του αφανισμού. Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Όπως η υγεία θα αυτοκαθοριστεί από τις αγορές, το ίδιο θα συμβεί και με τον πολιτισμό και τον χώρο των τεχνών. Ψίχουλα και μέτρα «στάχτη στα μάτια» χωρίς κανέναν μελλοντικό σχεδιασμό, με κονδύλια που θα δοθούν σε λίγους, με τους/τις περισσότερους/ες από εμάς να κινδυνεύουμε με εξαφάνιση από τον χάρτη της εργασίας.

Τα αιτήματα μας όπως έχουν ήδη ανακοινωθεί δημόσια (από τους SupportAartWorkers) δεν αναγνώστηκαν καν από το ΥΠ.ΠΟ. με βάση τις εξαγγελίες της υπουργού.

Είναι τραγικό το θέμα του πολιτισμού να αρχίζει και να τελειώνει με μία καρότσα που εμψυχώνει πολίτες σε καιρό πανδημίας και γενικού lock down. Είναι τραγικό να μιλάνε κάποιοι για πολιτισμό και ταυτόχρονα να αποκαλούν τους καλλιτέχνες μίζερους. Είναι τραγικά πολλά πράγματα και δεν είχαμε ποτέ αυταπάτες πως ο χώρος μας είναι για κάποιους απλά ένα τσίρκο και ένα πανηγύρι. Η κατάσταση που επικρατούσε προ πανδημίας στον χώρο του θεάματος ξέρουμε πολύ καλά ποια ήταν και την ζούσαμε καθημερινά. Καμία επιστροφή στην κανονικότητα λοιπόν γιατί η κανονικότητα ήταν το πρόβλημα.

Απαιτούμε άμεση και πραγματική στήριξη σε κάθε εργαζόμενο/η στον χώρο των τεχνών. Απαιτούμε ζωή και εργασία με αξιοπρέπεια γιατί το σκοτάδι το έχουμε ζήσει και δεν θέλουμε να το ξαναζήσουμε. Απαιτείτε το θέαμα, απαιτούμε τον πολιτισμό.

Επόμενη ανοιχτή συνέλευση Παρασκευή 15-5 στις 18:00 στον Μύλο του Παππά πίσω από το κεντρικό κτήριο με θέμα την οργάνωση της επόμενης μας δράσης στις 21-5 (Παγκόσμια ημέρα Πολιτισμού)».


Πηγη: larissanet.gr



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια