ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας στο τμήμα του Πηνειού από τη γέφυρα Τρικάλων-Καρδίτσας μέχρι τη γέφυρα Κουτσόχερου

Με διαγενεακό έργο ύψους 15 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας


Νέα αντιπλημμυρικά έργα ύψους 15 εκατ. ευρώ δρομολογούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην κοίτη του Πηνειού ποταμού στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Δημοπρατείται το επόμενο διάστημα το έργο «Αποκατάσταση ζημιών που προκληθήκαν από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην Π.Ε. Τρικάλων στις 24-25/11/2019 και 9-11/12/2019 - Αντιπλημμυρική προστασία – Ολοκλήρωση καθαρισμού κοίτης στον Πηνειό ποταμό». Το έργο αφορά την αντιμετώπιση προβλημάτων και την αντιπλημμυρική θωράκιση οικισμών και εγκαταστάσεων στις περιοχές των Δήμων Τρικκαίων και Φαρκαδόνας, στο τμήμα του Πηνειού ποταμού από την γέφυρα επί της Εθνικής οδού Τρικάλων-Καρδίτσας έως την γέφυρα στα όρια των νομών Τρικάλων και Λάρισας (γέφυρα Κουτσόχερου).

[ads-post] 

«Συνεχίζουμε καθημερινά να εργαζόμαστε, με σχέδιο και προγραμματισμό, διεκδικώντας περισσότερους πόρους για χρήσιμα έργα που ενισχύουν την αντιπλημμυρική προστασία περιοχών της Π.Ε. Τρικάλων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες προχωράμε το επόμενο διάστημα σε ένα ακόμη έργο ουσίας που αφορά τη διευθέτηση και τον καθαρισμό του τμήματος του Πηνειού από την γέφυρα Τρικάλων –Καρδίτσας μέχρι τη γέφυρα του Κουτσόχερου. Πρόκειται για ένα έργο ουσίας, που δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας μέσω της πρόληψης ενώ προστατεύει ταυτόχρονα και το περιβάλλον. Τέτοιου είδους έργα αποδεικνύουν τη χρησιμότητά τους σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όταν προστατεύουν τη ζωή και τις περιουσίες των ανθρώπων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια