ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

EΛΓΑ: Συνεχίζεται κανονικά το πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας με εναέρια μέσα


Συνεχίζονται οι κανονικά οι πτήσεις αεροσκαφών αντιχαλαζικής προστασίας του προγράμματος του ΕΛΓΑ, διαβεβαιώνει τον ΑγροΤύπο ο προϊστάμενος του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών (ΚΕ.Μ.Ε) κ. Κυριάκος Τσιτουρίδης.

Όπως επισημαίνει, το αντιχαλαζικό πρόγραμμα με εναέρια μέσα που πραγματοποιεί ο Οργανισμός θα πραγματοποιείται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και λειτουργεί 24 ώρες συνεχώς.

Όσον αφορά τις τελευταίες πτήσεις αεροσκαφών, «πραγματοποιήθηκαν στις 21 Μαΐου (συνολικά 5 πτήσεις) σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας. Οι επιχειρήσεις κράτησαν πάνω από 12 ώρες και δεν είχαμε ζημιές στις καλλιέργειες», υποστηρίζει ο προϊστάμενος του ΚΕΜΕ.

[ads-post] 

Να θυμίσουμε ότι το πρόγραμμα εφαρμόζεται τη χρονική περίοδο από 20 Μαρτίου έως 30 Σεπτεμβρίου κάθε έτους. Εφαρμόζεται σε δύο περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, συνολικής έκτασης 5.197.000 στρεμμάτων.

Η Περιοχή Μακεδονίας σε τμήματα των περιφερειακών ενοτήτων Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης και Πιερίας καλύπτει έκταση 2.741.000 στρεμμάτων και η Περιοχή Κεντρικής Ελλάδας (κυρίως Θεσσαλία) σε τμήματα των περιφερειακών ενοτήτων Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας έκταση 2.456.000 στρεμμάτων.



Πηγη: agrotypos.gr



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια