ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

ΕΚΝΛ: Οι προτάσεις του ΣΕΒ είναι το σάλπισμα της νέας επίθεσης του «ορατού εχθρού»

ΕΚΝΛ: Οι προτάσεις του ΣΕΒ είναι το σάλπισμα της νέας επίθεσης του «ορατού εχθρού»


Στο δελτίο του ΣΕΒ της 4ης Μάη με θέμα «Απασχόληση μετά τον Κορωνοϊό», ο Σύνδεσμος των Βιομήχανων επιβεβαιώνει ότι οι εργαζόμενοι εκτός από την μάχη με τον «αόρατο» εχθρό έχουν να αντιμετωπίσουν την επίθεση των ορατών εχθρών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. 

Οι βιομήχανοι απαιτούν την μονιμοποίηση των «έκτακτων» και αντεργατικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης (Τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στην κρίση θα πρέπει να ενταχθούν σε ένα ενιαίο πλαίσιο πολιτικής απασχόλησης) και της δουλειάς-ζωής λάστιχο (Άμεση υιοθέτηση μιας προληπτικής, ευέλικτης και ολοκληρωμένης στρατηγικής απασχόλησης). 

Για να εφαρμόσουν τον εργασιακό μεσαίωνα και αφού έχουν προχωρήσει σε πάνω από 150.000 απολύσεις μόνο το μήνα Μάρτη, ζητούν νέο ζεστό χρήμα και επιδοτήσεις για τις επιχειρήσεις τους (μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, η χρηματοδότηση των πολιτικών απασχόλησης, την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, όσο και τους πόρους του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος SURE). 

Έχοντας γνώση του μεγέθους της πρόκλησης και των αντιδράσεων που θα φέρουν στους εργαζόμενους ο ΣΕΒ διαφημίζει την αγαστή του συνεργασία με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, την ΓΣΕΕ και την Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για να παρουσιάσει τις προτάσεις σφαγής των εργαζομένων «ως φιλεργατικές» και αποτέλεσμα κοινωνικού διαλόγου (Ενισχυμένος κοινωνικός διάλογος με αφετηρία και τις πρόσφατες κοινές θέσεις των Ευρωπαϊκών Εργοδοτικών και Συνδικαλιστικών οργανώσεων). 

[ads-post]

Ουσιαστικά οι βιομήχανοι ζητούν ο εργοδότης να επιδοτηθεί ξανά άμεσα και να έχει ταυτόχρονα την απόλυτη ελευθερία να απολύει, να αλλάζει συμβάσεις, να κόβει μισθούς, να δουλεύει τους εργαζόμενους μέχρι θανάτου στο όνομα της «επανεκκίνησης της οικονομίας». Δηλαδή να χρησιμοποιούν τον εργαζόμενο όπως, όσο, όπου θέλουν αγόγγυστα και με ένα ξεροκόμματο. 

Μετά από δέκα χρόνια κρίσης, που οι εργαζόμενοι της Ελλάδας πλήρωσαν με την ζωή και το αίμα τους, οι εργοδότες έρχονται να απαιτήσουν ο εργάτης να πληρώνει το αφεντικό για να έχει μια δουλειά, χωρίς δικαιώματα, χωρίς αύριο. 

Οι προτάσεις του ΣΕΒ είναι το σάλπισμα της νέας επίθεσης του «ορατού εχθρού». Η εργατική τάξη δε θα πληρώσει ξανά τα κέρδη ή τη χασούρα των αφεντικών! Οι μεγάλες συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς έστειλαν το μήνυμα. Προετοιμαζόμαστε για την αντεπίθεσή μας. Δυναμώνουμε την οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς. Μαζικοποιούμε τα σωματεία σε κάθε κλάδο. Βάζουμε τις ανάγκες μας μπροστά στις διεκδικήσεις μας.





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια