ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Ζητά διαφάνεια και καταθέτει προτάσεις για την χρηματοδότηση του καλλιτεχνικού κόσμου της πόλης η δημοτική παράταξη "Ορμή Ανανέωσης"

Ζητά διαφάνεια και καταθέτει προτάσεις για την χρηματοδότηση του καλλιτεχνικού κόσμου της πόλης η δημοτική παράταξη "Ορμή Ανανέωσης"


Επερώτηση για το θέμα της χρηματοδότησης του καλλιτεχνικού κόσμου της πόλης, κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "Ορμή Ανανέωσης", Νίκος Γαμβρούλας και Αχιλλέας Λώλος. 

Με την επερώτηση τους προς τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Επιστημών κ. Σάπκα, ζητούν την σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα ελέγχει και θα συντονίζει την διαδικασία και καταθέτουν προτάσεις ώστε μέσα από την δημιουργικότητα των καλλιτεχνών να αναδειχθούν οι ιδιαιτερότητες της πόλης. 

[ads-post]

Αναλυτικά η επερώτηση της "Ορμής Ανανέωσης": 

Η παράταξη μας από την αρχή επεσήμανε την ανάγκη στήριξης του καλλιτεχνικού κόσμου ο οποίος πλήττεται από την πανδημία του covid-19 και αντιμετωπίζει σοβαρότατες δυσκολίες οικονομικής επιβίωσης. 

Η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να στηρίξει τον καλλιτεχνικό κόσμο της πόλης, καλώντας τους να συμμετάσχουν σε μια διαγωνιστική διαδικασία χρηματοδότησης μας βρίσκει σύμφωνους και ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί αποτελεσματικά. 

Όπως μέχρι σήμερα έχει γίνει γνωστό, η χρηματοδότηση των καλλιτεχνών θα προέλθει από τα ακυρωθέντα κονδύλια που προοριζόταν για τα καλοκαιρινά πολιτιστικά φεστιβάλ. 

Η παράταξη μας θέτει τα εξής ερωτήματα: 
1) Ποια επιτροπή θα αξιολογήσει τις προτάσεις; Ποια μέλη δηλαδή θα την απαρτίζουν; 
2) Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στην διαδικασία και πως γίνεται η εξακρίβωση πως πρόκειται για καλλιτέχνες; 
3) Με ποια κριτήρια θα γίνει η κοστολόγηση των προτάσεων; 
4) Ποιο είναι το συνολικό ποσό που θα διατεθεί; (Το ανώτερο ποσό αν υποθέσουμε πως θα υπάρχει πληθώρα προτάσεων) 
5) Υπάρχει μέγιστος αριθμός προτάσεων που θα χρηματοδοτηθούν; 
6) Υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα πρέπει να καλυφθούν από τους συμμετέχοντες; 

Η παράταξη μας προτείνει την σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία θα εγκρίνει την επιτροπή που θα αξιολογήσει τις προτάσεις και θα συναποφασίσει τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης. 

Επίσης προτείνουμε να υπάρχει σύσταση προς τον καλλιτεχνικό κόσμο που θα συμμετέχει στην διαδικασία, μέσα από τα projects που θα παρουσιάσουν, εφόσον καθίσταται δυνατό α) να προβληθούν μέρη και τοπόσημα της περιοχής μας τα οποία δεν έχουν τύχει ιδιαίτερης αναγνώρισης, β) Να προβληθούν τα χωριά του Δήμου μας και να αναδειχθούν τοπικά έθιμα, παραδόσεις και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, γ) να προβληθούν τα «δυνατά» σημεία της πόλης τα οποία μπορούν να ενισχύσουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Με τα παραπάνω επιθυμούμε η δημιουργικότητα του καλλιτεχνικού κόσμου της πόλης μας, να την βοηθήσει να προβάλει τις ιδιαιτερότητες της, τις ομορφιές της, την ιστορικότητα της και την σύγχρονη πορεία της.




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια