ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Αλλάζουν όψη οι οδοί Μαιάνδρου και Ικάρων στη Νέα Ιωνία Βόλου

Αλλάζουν όψη οι οδοί Μαιάνδρου και Ικάρων στη Νέα Ιωνία Βόλου
Υπογράφεται η σύμβαση του έργου, προϋπολογισμού 323.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020


Προχωρά σε σύμβαση το ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 έργο «Παρέμβαση στην οδό Μαιάνδρου με δημιουργία θέσεων πάρκινγκ και διαπλάτυνση του πεζοδρομίου», προϋπολογισμού 323.000 ευρώ. Φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Βόλου, καθώς το έργο εντάσσεται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) της πόλης του Βόλου.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική χρηματοδοτεί έργα για τον εκσυγχρονισμό και την αισθητική αναβάθμιση των αστικών κέντρων, μέσα από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και τα Σχέδια Βιώσιμων Αστικών Αναπλάσεων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, σε συνεργασία με το Δήμο, τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο και τις υπηρεσίες μας, ξεκινά σύντομα ένα ακόμη έργο αναβάθμισης κοινόχρηστου, δημόσιου χώρου, με την παρέμβαση στις οδούς Μαιάνδρου και Ικάρων, στη Νέα Ιωνία. Ενισχύουμε τη βιώσιμη κινητικότητα, εξασφαλίζουμε την ανεμπόδιστη κίνηση των πεζών, διευθετούμε τη στάθμευση των οχημάτων, ενθαρρύνουμε την ήπιας μορφής κυκλοφορία στο εσωτερικό της πόλης, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών. Παράλληλα, τα έργα αποτελούν προϋπόθεση ανάπτυξης, αφού δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

[ads-post]

Η νέα διαμόρφωση

Το έργο αφορά στη διαπλάτυνση των υφιστάμενων πεζοδρομίων και την ανακατασκευή τους σε τμήμα της οδού Μαιάνδρου και της οδού Ικάρων στην Ν. Ιωνία Βόλου. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:
  • το τμήμα του πεζοδρομίου δεξιά της οδού Μαιάνδρου, από το ύψος της Λ. Ειρήνης έως την οδό
  • Ιατρού Β. Σκούρα (Αρνιώτου), συνολικού μήκους 200μ.
  • το τμήμα του πεζοδρομίου αριστερά της οδού Ικάρων, από την οδό Μαιάνδρου έως την οδό Εθνικών Αγώνων, συνολικού μήκους 100μ. Στην οδό Ικάρων επίσης περιλαμβάνεται η ανακατασκευή και τμήματος του δεξιού πεζοδρομίου από την οδό Μαιάνδρου έως την οδό Μετσοβείου Πολυτεχνείου.

Πρόκειται να γίνουν:
  • Αποξηλώσεις υφιστάμενων πεζοδρομίων και ασφαλτοτάπητα όπου απαιτείται,
  • Εκσκαφές γενικές και τάφρων για τη σύνδεση με τα υπάρχοντα φρεάτια,
  • Ανακατασκευή των στρώσεων οδοστρωσίας,
  • Πλακόστρωση πεζοδρομίων με τις απαραίτητες οδεύσεις τυφλών,
  • Διαμορφώσεις ραμπών για σύνδεση της στάθμης πεζοδρομίου με τη στάθμη του οδοστρώματος,
  • Τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων τύπου LED και άλλες απαραίτητες Η/Μ εργασίες
« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια