ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας η πρώτη Ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα “Ιmpressionisms Routes”

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας η πρώτη Ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα “Ιmpressionisms Routes”


H ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ -ΜΟΥΣΕΙΟ Γ.Ι.ΚΑΤΣΙΓΡΑ Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “Ιmpressionisms Routes” ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ .


Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα στα πλαίσια της εξωστρέφειας, του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της δικτύωσης με αντίστοιχους φορείς του εξωτερικού, συμμετέχει στο πρόγραμμα Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης “Ιmpressionisms Routes” -«Δρόμοι του Ιμπρεσιονισμού» με το πρόγραμμα <<Daisies / Μαργαρίτες>> .

Η συμμετοχή του Μουσείου Γ.Ι Κατσίγρα είναι ιδιαίτερα τιμητική τόσο για την πόλη μας όσο και για το πανελλήνιο, καθώς αποτελεί την πρώτη Ελληνική συμμετοχή στο δίκτυο Ιμπρεσιονιστών της Πολιτιστικής Διαδρομής του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η συμμετοχή μας θα ανακοινωθεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και θα στηριχτεί από την Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Το πρόγραμμα <<Daisies / Μαργαρίτες>> είναι βασισμένο στο ομώνυμο έργο της Θάλειας Φλωρά-Καραβία της Συλλογής Γ.Ι. Κατσίγρα. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη πρόταση που καταθέσαμε στον φορέα διαχείρισης της εν λόγω Πολιτιστικής Διαδρομής «Eua & Lumiere» με επιμελήτρια την Λαρισαία εικαστικό- ιστορικό τέχνης κ. Αντιγόνη Καψάλη και περιλαμβάνει ξεναγήσεις στα έργα ιμπρεσιονιστών της συλλογής , έκθεση με έργα εμπνευσμένα από το ομώνυμο έργο της Θάλειας Φλωρά-Καραβία , performance, ποικιλομορφία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και διαλέξεων με αναφορά στον Ιμπρεσιονισμό μέσα από τα έργα της Συλλογής Κατσίγρα.

[ads-post]

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού του Μουσείου εμπίπτει, επίσης και η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για ένταξη της ψηφιακής συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα στην εθνική υποδομή συσσώρευσης πολιτιστικών δεδομένων SearchCulture.gr καθώς και στην αντίστοιχη Ευρωπαϊκή υποδομή Europeanna.

Τέλος, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι, μετά από τη συμμετοχή μαθητών του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδος με θέμα «Από τα Παιδιά και τους Νέους για το Τόκιο 2020 με Αριστεία, Σεβασμό και Φιλία», διακρίθηκαν 64 μαθητές μας.

Η εκδήλωση βράβευσης των διακριθέντων μαθητών θα πραγματοποιηθεί στην Έδρα της Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αθήνα εν ευθέτω χρόνω. Αξίζει να αναφερθεί πως από τους 824 μαθητές που πήραν μέρος στον πανελλαδικό διαγωνισμό, διακρίθηκαν συνολικά 107 έργα από τα οποία τα 64 είναι έργα των μαθητών των εργαστηρίων της πινακοθήκης!


Ανακοινώνεται επίσης πως τα μαθήματα στα Εργαστήρια Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της πινακοθήκης για τους μαθητές των τμημάτων Γυμνασίου και ενηλίκων θα ξεκινήσουν στις 25/5 με λήξη στις 13/6 με τις απαραίτητες συνθήκες υγειονομικών μέτρων .





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια