ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

NASA: Ενδείξεις για παράλληλο σύμπαν - Ο χρόνος κινείται αντίστροφα

Σενάριο κατευθείαν βγαλμένο από τη Ζώνη του Λυκόφωτος θυμίζει η έρευνα μελετητών της NASA, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι σε πείραμα στην Ανταρκτική ανίχνευσαν στοιχεία για παράλληλο σύμπαν όπου οι κανόνες της Φυσικής είναι αντίθετοι από τους δικούς μας, σύμφωνα με τις αναφορές. Η ιδέα ενός παράλληλου σύμπαντος υπάρχει από τις αρχές της δεκαετίας του '60, κυρίως στο μυαλό των οπαδών τηλεοπτικών σειρών και κόμικς επιστημονικής φαντασίας, αλλά τώρα το πείραμα ανίχνευσης κοσμικών ακτίνων εντόπισε σωματίδια που θα μπορούσαν να προέρχονται από ένα παράλληλο σύμπαν, το οποίο επίσης δημιουργήθηκε από το Big Bang, σύμφωνα με την Daily Star.

Οι επιστήμονες φέρεται να χρησιμοποίησαν ένα τεράστιο μπαλόνι για να μεταφέρουν την κεραία της NASA, την αποκαλούμενη ΑΝΙΤΑ, ψηλά πάνω από την Ανταρκτική, όπου ο ψυχρός, ξερός αέρας προσέφερε το τέλειο περιβάλλον με ελάχιστους ή καθόλου ήχους από ραδιοσυχνότητες να διαστρεβλώνουν τα ευρήματά του. Ένας σταθερός "άνεμος" σωματιδίων υψηλής ενέργειας φθάνει συνεχώς στη Γη από το Διάστημα.

Tα χαμηλής ενέργειας, υποατομικά νετρίνα με μάζα κοντά στο μηδέν μπορούν να περάσουν από τη Γη, αλλά αντικείμενα υψηλότερης ενέργειας εμποδίζονται από τη στέρεη ύλη του πλανήτη μας, σύμφωνα με την έκθεση. Αυτό σημαίνει ότι τα σωματίδια υψηλής ενέργειας μπορούν να ανιχνευθούν μόνο όταν κατεβαίνουν από το Διάστημα, αλλά η ομάδα της ANITA ανίχνευσε βαρύτερα σωματίδια, τα λεγόμενα ταυ νετρίνα, τα οποία βγαίνουν «πάνω» από τη Γη. Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι αυτά τα σωματίδια στην ουσία ταξιδεύουν προς τα πίσω στον χρόνο, υποδηλώνοντας στοιχεία για ένα παράλληλο σύμπαν, σύμφωνα με την "Daily Star".

Σημειώνεται πως αρχικά το μπαλόνι ΑΝΙΤΑ δεν προσέφερε καμία ένδειξη για σωματίδια υψηλής ενέργειας, σύμφωνα με το New Scientist, αλλά μετά οι επιστήμονες υπό τον Πίτερ Γκόρχαμ του Πανεπιστημίου της Χαβάης, διαπίστωσαν ότι τα στοιχεία τους έδειξαν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που έψαχναν: μια ροή σωματιδίων υψηλής ενέργειας που ταξιδεύουν έξω από την επιφάνεια της Γης και στο Διάστημα. Τα σωματίδια φέρεται να είναι ταυ νετρίνα, ένας τύπος σωματιδίου αργής κίνησης που έχει την ικανότητα να μετατρέπεται προσωρινά σε ένα σωματίδιο υψηλής ενέργειας που ονομάζεται tau lepton πριν επιστρέψει στην κατάσταση χαμηλής ενέργειας. Ενώ τα σωματίδια υψηλής ενέργειας τυπικά εκτρέπονται ή παραμορφώνονται από την ατμόσφαιρα και την επιφάνεια της Γης, τα σωματίδια χαμηλής ενέργειας θα μπορούσαν ενδεχομένως να περάσουν μέχρι το τέλος.

Ο ίδιος ο Γκόρχαμ είπε στο New Scientist ότι δεν ήταν όλοι άνετοι με αυτήν την υπόθεση.

Η πιο απλή εξήγηση του φαινομένου είναι ότι τη στιγμή του Big Bang πριν από 13,8 δισ. χρόνια, δύο σύμπαντα σχηματίστηκαν, το δικό μας και ένα όπου ο χρόνος τρέχει αντίστροφα. Ο Ιμπραχίμ Σάφα που συνεργάστηκε στο πείραμα είπε ότι "έχουμε τις πιο συναρπαστικές ή τις πιο βαρετές πιθανότητες".


Πηγή: Daily Star, New York Post, Daily Mail


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια