ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Ψηφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας για την προστασία της α’ κατοικιας

Ψηφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας για την προστασία της α’ κατοικιας


Ψήφισμα για την προστασία της α΄ κατοικίας, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων. 

Το ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, αναφέρει τα εξής: 

«Στο επόμενο διάστημα, όλα δείχνουν πως παύει να ισχύει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, με ό,τι αυτό σημαίνει για χιλιάδες δανειολήπτες και τις οικογένειές τους. Η μόλις τρίμηνη παράταση που δόθηκε δεν είναι επαρκής, και μάλιστα σε μια περίοδο που όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας καλούνται λόγω των μέτρων να μείνουν στο σπίτι. Η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ένα απόλυτα αντικοινωνικό μέτρο, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει σε μια χώρα που επί χρόνια σχεδόν ο ένας στους τρεις πολίτες ήταν άνεργος και χωρίς εισοδήματα, ενώ δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρέθηκαν σε αδιέξοδο, λόγω των σκληρών μνημονιακών πολιτικών λιτότητας. 

Πολύ περισσότερο σήμερα, σε μια περίοδο που λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού οι δείκτες της ανεργίας άρχισαν να ανεβαίνουν και υπάρχουν στον ορίζοντα εκατοντάδες χιλιάδες νέες απολύσεις και νέα ρολά στα καταστήματα, που υποαπασχολούμενοι, αλλά και εργαζόμενοι παίρνουν ψίχουλα αντί κανονικού μισθού, η Κυβέρνηση δεν επιτρέπεται να προχωρά σε τέτοιου είδους επιλογές. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων καλεί την Κυβέρνηση 
  • Να μην προχωρήσει στην άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας. 
  • Να παραταθεί η προστασία τουλάχιστον έως το τέλος του έτους. 
  • Να επεξεργαστεί άμεσα ένα συνεκτικό πρόγραμμα που θα αφορά την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, που θα περιλαμβάνει και την προστασία της πρώτης κατοικίας.» 

[ads-post]

Σημειώνεται ότι υπέρ του κείμενου ψηφίσματος ψήφισαν συμβουλοι της Συμπαράταξης Λαρισαίων και της «Πρωτοβουλίας Αξιών», ενώ υπήρξε και πρόταση ψηφισματος από την Λαική Συσπείρωση. Οι σύμβουλοι της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» ψήφισαν κατά των δυο κειμένων, ενώ η «Ορμή Ανανέωσης» ψήφισε λευκό. 







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια