ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Θύελλα αντιδράσεων στα social media για το σποτ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με τον Χρήστο Λούλη

Θύελλα αντιδράσεων στα social media προκάλεσε το νέο τηλεοπτικό σποτ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), που πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης.

Tο νέο τηλεοπτικό σποτ της ΓΓΠΠ, της καμπάνιας “Μένουμε Ασφαλείς”, μιλάει για τον κίνδυνο που διατρέχουμε όταν δεν τηρούμε τις αποστάσεις που πρέπει και όταν συνωστιζόμαστε ειδικά στις πλατείες.

[ads-post] 

Στο σποτ αναδεικνύεται η στερεοτυπική μορφή του μάτσο αρσενικού, που περιγράφει με ειρωνικό τρόπο πως η σύντροφός του, η οποία είναι μία “άμυαλη” και “ανόητη” κοπέλα και που δεν είναι σε θέση να σκεφτεί και να προστατέψει τον εαυτό της από τον κίνδυνο του κορονοϊού, τον ρωτάει αν θα βγούνε το βράδυ, ενώ παράλληλα μέσα στην αφέλεια της του προτείνει να πάνε σε κάποια πλατεία με κόσμο.

Εκείνη την στιγμή όμως, έρχεται να “βάλει τα πράγματα στη θέση τους”, ο “έξυπνος” άνδρας, που θέλοντας να την προστατέψει (γιατί η ίδια δεν μπορεί να σκεφτεί το πως θα προστατέψει τον εαυτό της), ο οποίος της εξηγεί με υφάκι “πόσο χαζή μπορεί να είσαι τελικά”, τον κίνδυνο που διατρέχουμε όταν δεν τηρούμε τις αποστάσεις που πρέπει και όταν συνωστιζόμαστε.

Το βίντεο της καμπάνιας που αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο facebook, ζητώντας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να αποσύρει το σποτ.



Πηγη: t-zine.gr



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια