ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων γιορτάζουν διαδικτυακά τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Εξερευνητές της Τέχνης»

Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων γιορτάζουν διαδικτυακά τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Εξερευνητές της Τέχνης»


Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λαρισαίων ( δίκτυο ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ) σχεδίασε με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2020, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Εξερευνητές της Τέχνης". Η εκπαιδευτική δράση, που περιλαμβάνει εμβληματικά έργα τέχνης, ξεκινά με την "Κόκκινη λάμπα", του Σπύρου Βασιλείου που ανήκει στη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Με προτάσεις δημιουργικής έκφρασης, παιχνίδια παρατηρητικότητας, θεάτρου και εικαστικών, το πρόγραμμα ακολουθεί τις αρχές της πολλαπλής νοημοσύνης και δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να καλλιεργήσουν την κριτική σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους αλλά και να συνδεθούν με την έννοια και το χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. 



Το πρόγραμμα «Εξερευνητές της Τέχνης – Κόκκινη Λάμπα» είναι προσβάσιμο διαδικτυακά σε όλα τα παιδιά, καθώς οι συνθήκες του COVID 19 δεν επέτρεψαν την εφαρμογή του στο φυσικό του χώρο , με μια παράσταση που είχε σχεδιαστεί από το δίκτυο ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ για τις 19 Μαΐου 2020, στη Δημοτική Πινακοθήκη. 

[ads-post]

Στη σελίδα των ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης https://www.facebook.com/kdap.dimoslarissa/ έχει αναρτηθεί το αρχείο του προγράμματος σε μορφή pdf ανοιχτό για κάθε παιδί ώστε να εμπνευστεί και να εκφραστεί δημιουργικά με πολλούς τρόπους. 

Η Τέχνη (εικαστικά, μουσική, θέατρο, χορός ) αποτελεί σταθερό πεδίο δράσεων για το δίκτυο ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠ ΜΕΑ με στόχο την ανάδειξη όλων των δεξιοτήτων των παιδιών, την καλλιέργεια της συγκέντρωσης και επίλυσης προβλημάτων, την ανάπτυξη της εφευρετικότητας και της συνεργατικότητας, την ενδυνάμωση και εξέλιξη της προσωπικότητάς τους. 



Αναμένοντας την επάνοδο στην ομαλή καθημερινότητα λειτουργίας των 11 δομών, το παιδαγωγικό προσωπικό του δικτύου ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ συνεχίζει τον σχεδιασμό δράσεων για την υποστήριξη των οικογενειών της πόλης. Μιας «πόλης που μαθαίνει» να απαντά άμεσα στις προκλήσεις των καιρών. Η συνέργεια με τη Δημοτική Πινακοθήκη - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα αντανακλά τη δυναμική της πόλης στο πεδίο της τέχνης και του πολιτισμού και την αναζήτηση κοινών «τόπων» δημιουργικής έκφρασης. 



Πληροφορίες- Επικοινωνία: 


Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρησης Δήμου Λαρισαίων ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Ηπείρου 96 – 98, τ. 2410 661-727 και 2410 663 085




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια