ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

To Facebook και το "παρακράτος" φιμώνουν τον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο...

To Facebook και το "παρακράτος" φιμώνουν τον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο...


Όπως ίσως έχει γίνει αντιληπτό εδώ και μερικές ημέρες το Facebook έχει προβεί στην απαγόρευση των αναρτήσεων της "larisacitynews.GR" και της "ithessaly.GR" στην πλατφόρμα του, έχοντας επίσης απενεργοποιήσει και το σύνολο των αναρτήσεών τους, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σελίδων έως και σήμερα. Για τον λόγο αυτό έχουν "εξαφανιστεί" και οι αναρτήσεις που ενδεχομένως έχετε κοινοποιήσει κατά το παρελθόν σε προσωπικά ή επαγγελματικά προφίλ σας.

Η απαγόρευση αυτή επιβλήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα στο 2020 δίχως ΟΥΔΕΜΙΑ ενημέρωση από το Facebook -όπως γίνεται σε περιπτώσεις «αναφορών» και λοιπών καταγγελιών- ενώ ουδεμία απάντηση έχουμε λάβει στα δεκάδες reports και email που έχουμε αποστείλει προς την ομάδα του Facebook από την πρώτη στιγμή έως και την ώρα που μιλάμε.

Η απαγόρευση αφορά στο πρωτότυπο περιεχόμενο των δύο ενημερωτικών ιστοσελίδων -επιτρέπεται δηλαδή η αναδημοσίευση από άλλα site- την ώρα που δεν υπάρχει ουδεμία καταγγελία ή αναφορά για το περιεχόμενο αυτό.

Αντιλαμβανόμαστε βέβαια πως μέρος των δημοσιευμάτων πολλές φορές μπορεί να μην είναι αρεστά στο σύνολο των αναγνωστών, όπως επίσης κατά καιρούς δεχόμαστε επιθέσεις από ανταγωνιστές και επιχειρηματικά συμφέροντα, καθώς μάλλον "κάποιους" τους ενοχλεί η αλήθεια, η πολυφωνία και τα γραφόμενά μας, όμως η απαγόρευση αυτή αποτελεί άλλο ένα πλήγμα στην ελευθεροτυπία και δημιουργεί θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού. 

Τι συμβαίνει άραγε; Έχουν γίνει μαζικές αναφορές "καλοθελητών"; Κάτι άλλο; Αν υπάρχει κάποιος που να ξέρει κάτι περισσότερο καλό είναι να ενημερώσει!

Ανάλογες απαγορεύσεις έχουν γίνει και σε πολλά άλλα τοπικά μέσα στη χώρα μας από τις αρχές του έτους, με έντονες υποψίες για "πολιτικό δάχτυλο" προς την κατεύθυνση φίμωσης των τοπικών μέσων, των μη αρεστών και μη εκλεκτών μέσων που έλαβαν τον τελευταίο καιρό τις "κρατικές επιχορηγήσεις μέσω διαφημιστικών πακέτων λόγω πανδημίας". 

Πάντως το εν λόγω γεγονός είναι άλλο ένα δείγμα πως πλέον στην Ελλάδα έχει καταλυθεί η Συνταγματικά κατοχυρωμένη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΕΚΦΡΑΣΗΣ & ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.

[ads-post]

Θέλοντας να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς το σύνολο των αναγνωστών μας για τα μηνύματα που έχουμε λάβει σχετικά με το πρόβλημα, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε πως παρά το γεγονός ότι πλατφόρμες όπως το facebook αποτελούν μόλις ένα εργαλείο ημών για την καλύτερη δυνατή διάχυση της πληροφορίας προς εσάς, η "larisacitynews.GR" και η "ithessaly.GR" υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν στην καθημερινή τοπική ενημέρωση και θα εκφράζουν τις απόψεις των συνεργατών τους όσο εσείς τις επιλέγετε για την ενημέρωσή σας και τις στηρίζετε μέσα από τα πολλαπλά «κανάλια» τους.

Όσοι επιθυμείτε λοιπόν να συνεχίσετε να ενημερώνεστε από την «larisacitynews.GR» και την «ithessaly.GR» και ελπίζοντας στην αμεσότερη δυνατή επίλυση του προβλήματος, η ηλεκτρονική έκδοση τους (δεν επιδέχεται καμία αναφορά τους ή φίμωσης τους) παραμένουν ενεργές ενώ μπορείτε να τις δείτε και μέσω Twitter (ως πιο αξιοπιστο social media από το facebook).

Όπως και στη φύση έτσι και στην ενημέρωση "Τα καρποφόρα δένδρα πετροβολούν"... Όντας ΠΑΝΤΑ ανεξάρτητοι πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια