ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

"Τουρισμός Για Όλους": 175 οι πάροχοι καταλυμάτων στη Θεσσαλία

"Τουρισμός Για Όλους": 175 οι πάροχοι καταλυμάτων στη Θεσσαλία


Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των ιδιοκτητών καταλυμάτων στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Ολους», καθώς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού αιτήσεις υπέβαλαν συνολικά 1.955 πάροχοι.

Οι αιτήσεις καλύπτουν όλες τις Περιφέρειες της χώρας και αφορούν σε όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.ά.).

Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους δικαιούχους του προγράμματος να μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια μεγάλη ποικιλία το ιδανικό για τις ανάγκες τους κατάλυμα.

Υπενθυμίζεται ότι με το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», θα διατεθούν συνολικά 30 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε 250.000 δικαιούχους και ωφελούμενούς τους να απολαύσουν σχεδόν μία εβδομάδα διακοπών σε μια σειρά από πανέμορφους προορισμούς, σε όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», όπως επισημαίνει το υπουργείο, έχει μια διττή στόχευση, καθώς εκτός από τους 250.000 δικαιούχους, αποσκοπεί στην τόνωση της τουριστικής κίνησης προς όφελος και των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου και απευθύνεται σχεδόν στο σύνολο των Ελλήνων, εφόσον το 90% των πολιτών μπορεί να υποβάλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα.

Το κριτήριο είναι 16.000 ευρώ για ετήσιο ατομικό εισόδημα και από 28.000 για το οικογενειακό, συν την προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά τέκνο, 33.000 για τρίτεκνες οικογένειες και 38.000 για πολύτεκνες οικογένειες.

Σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος, επιδοτούνται κατά το ήμισυ του μισθώματος 4 διανυκτερεύσεις έως 30 ευρώ η καθεμιά, φτάνοντας συνολικά στα 120 ευρώ ανά άτομο. Υπολογίζεται ότι η υλοποίηση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» θα παρέχει φέτος περίπου 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου, θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 5 Ιουλίου και θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr.

Η κατανομή των καταλυμάτων, για τα οποία δηλώθηκε συμμετοχή στο πρόγραμμα έχει ως εξής:

• Πελοπόννησος: 126
• Στερεά Ελλάδα: 229
• Αττική: 66
• Βόρειο Αιγαίο: 119
• Δυτική Ελλάδα: 54.
• Δυτική Μακεδονία: 21
• Δωδεκάνησα: 78.
• Ηπειρος: 141
• Θεσσαλία: 175
• Ιόνιο: 190
• Κεντρική Μακεδονία: 291
• Κρήτη: 161
• Κυκλάδες: 138

Υπενθυμίζεται ότι ο πίνακας των οριστικών δικαιούχων θα προκύψει με ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των αιτήσεων.

Η κλήρωση πραγματοποιείται μετά την κατάρτιση του οριστικού Μητρώου Δικαιούχων είτε δημόσια με ειδική μηχανική κληρωτίδα είτε με ηλεκτρονικό τρόπο, σε συνεργασία με ανεξάρτητο πιστοποιημένο φορέα.

Από την κλήρωση προκύπτουν οι δικαιούχοι που θα λάβουν διατακτική ταξιδίου (e-voucher), το οποίο ενσωματώνει μια οικονομική αξία και ο αποκλειστικός σκοπός του είναι η ανταλλαγή της με υπηρεσίες διαμονής από τους παρόχους.
Το ύψος της οικονομικής αξίας του e-voucher που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων αυτού, είναι το 50% ή 60% για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, της δηλωθείσας από τον πάροχο τιμής διανυκτέρευσης κατ’ άτομο, όπως αυτή δηλώθηκε κατά τη διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής του στο πρόγραμμα, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) και ανά διανυκτέρευση τα τριάντα ευρώ (30€) και την προϋπόθεση της διαμονής των τεσσάρων διανυκτερεύσεων.

To e-voucher είναι προσωποποιημένο και εκδίδεται για τον δικαιούχο ενώ αντιστοιχεί στην οικονομική αξία που δικαιούται ανάλογα με τα ωφελούμενα μέλη του. Η επιδότηση μέσω του e-voucher δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους να επιλέγουν οι ίδιοι τους παρόχους διαμονής σύμφωνα με τις ανάγκες τους, και να εκχωρούν το δικαίωμα τους στους παρόχους για τις υπηρεσίες που λαμβάνουν.
To e-voucher ισχύει αποκλειστικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα μέχρι τη λήξη του, δηλαδή στο τέλος του έτους και ενεργοποιείται με τη σύναψη σύμβασης μεταξύ του Δικαιούχου και του Παρόχου, στην οποία προσδιορίζονται μεταξύ άλλων: ο ακριβής αριθμός διανυκτερεύσεων, το ύψος της ιδιωτικής συμμετοχής, τα ωφελούμενα μέλη που θα πραγματοποιήσουν διακοπές με τον/την δικαιούχο, το είδος του δωματίου, η προσθήκη κλίνης και η παροχή ή όχι πρωινού.
Το e-voucher δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί για συνοδούς χωρίς το άτομο με αναπηρία (δικαιούχο ή ωφελούμενο) που συνοδεύουν, ούτε για ωφελούμενα τέκνα χωρίς τον δικαιούχο ή τον άλλο γονέα/σύζυγο (ωφελούμενο ή μη).

Σε κάθε περίπτωση διευκρινίζεται ότι μη δικαιούχος ή ωφελούμενος γονέας που εξουσιοδοτείται από τον δικαιούχο να συνοδεύσει ανήλικα ωφελούμενα τέκνα ενεργοποιεί το e-voucher, υπογράφει την σύμβαση ωστόσο δεν δικαιούται το ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο για τον οποίο εκδόθηκε το e-voucher.

Μετά την 31.12.2020 (ημερομηνία λήξης του προγράμματος) τo e-voucher δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί. Ως τελευταία διανυκτέρευση του προγράμματος ορίζεται η 30ή Δεκεμβρίου 2020.

Επίσης τo e-voucher μετά την ενεργοποίησή του με την υπογραφή σύμβασης δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ξανά ακόμη και αν με τη σύμβαση δεν εξαντλήθηκε ο μέγιστος δυνατός αριθμός διανυκτερεύσεων.



Πηγή: ethnos.gr (Μαρία Λιλιοπούλου)


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια