ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Το ΕΚΛ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


26η Ιούνη-Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ-ΣΠΑΣΕ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

ΖΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ-ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ


Νέοι , εργαζόμενοι , άνεργοι ,  σπουδαστές ,φοιτητές


Φέτος ήταν μια ιδιαίτερη χρόνια. Η πανδημία του Κορωνοιού φανέρωσε την αδυναμία του καπιταλιστικού συστήματος να δώσει λύσεις σε ζωτικής σημασίας προβλήματα. Κατά την περίοδο της καραντίνας και της κοινωνικής απομόνωσης οξύνθηκε η οικονομική και η εργασιακή αβεβαιότητα , η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης καθώς και η απελπισία των νέων για το μέλλον τους. 

Η νεολαία, οι νέοι εργαζόμενοι, τους τελευταίους μήνες βλέπουν όλο και πιο έντονα να ετοιμάζεται για αυτούς ένα μέλλον χωρίς δουλειά, χωρίς εισόδημα, χωρίς δικαιώματα, χωρίς φάρμακα στα νοσοκομεία ή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, αλλά  με «ελεύθερα ναρκωτικά». Για αυτό το λόγο σήμερα γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια σε όλα τα Ναρκωτικά, να στηριχθεί. 

Αφεντικά και κυβερνήσεις θέλουν τη νεολαία «ναρκωμένη». Χτίζουν ψεύτικους παραδείσους και αυταπάτες, ενώ τις στερούν το μέλλον και τα δικαιώματα. Γεμίζουν τις φτωχογειτονιες με ναρκωτικά, ενώ αδειάζουν τα σχολεία, τσακίζουν την πρόσβαση των νέων στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Μετατρέπουν τους νέους εργαζόμενους σε ρομπότ με ζωή λάστιχο, χωρίς δικαίωμα σε διακοπές, ξεκούραση, ελεύθερο χρόνο.

Για αυτό τον λόγο και όλο το προηγούμενο διάστημα προσπαθούσαν όλοι μαζί να μας πείσουν ότι είναι μόνο ατομική μας ευθύνη το αν θα ξεπεράσουμε την πανδημία, για να απαλλάξουν στην ουσία τους πραγματικούς ενόχους από τις ευθύνες τους. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην εξάρτηση, ανάγοντας τον χρήστη ως μοναδικό υπεύθυνο βάζοντας τη λογική της ‘’ατομικής επιλογής``.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με όπλο την εξάπλωση των ναρκωτικών η άρχουσα τάξη προσπαθεί να απονευρώσει την αγωνιστική διάθεση της νέας γενιάς.Το μήνυμα τους είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ. Θέλουν να πειθαρχήσουμε στις νέες αναγκαίες θυσίες , και στον δρόμο που χάρισε το εμβληματικό ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ , να είμαστε άπραγοι και παθητικοί ενάντια σε νέες λεηλασίες των δικαιωμάτων μας. Μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια για το ποιος είναι ο πραγματικός υπεύθυνος για την φτώχεια , την ανεργία , τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και την κοινωνική εξαθλίωση. Το σύστημα θέλει ανθρώπους – ζόμπι , ανθρώπους ανίκανους να συγκρουστούν με τις επιλογές του.


ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Να δοθεί στήριξη , αλλά και να αυξηθούν οι υπάρχουσες δομές πρόληψης στεγνών προγραμμάτων απεξάρτησης διότι είναι οι μόνες που παρουσιάζουν εμφανή αποτελέσματα.

  • Να δημιουργηθεί ένας δημόσιος ενιαίος φορέας που να χρηματοδοτείται επαρκώς από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα καλύπτει όλες τις αναγκαίες υπηρεσίες πρόληψης , θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης.

  • Δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης και απεξάρτησης , χωρίς την παρέμβαση των επιχειρηματικών ομίλων.

  • Όχι στην νομιμοποίηση της Κάνναβης. Όχι στον διαχωρισμό «σκληρών» και «μαλακών» ναρκωτικών.

  • Όχι στην λειτουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης(ΧΕΧ).


Η μάχη κατά των ναρκωτικών είναι καθημερινή. Συγκρουόμαστε απευθείας με την πολιτική του κεφαλαίου που γεννά και συντηρεί το πρόβλημα , που γεννά την φτώχεια , την ανέχεια , τον αυταρχισμό. Είναι ζωτικής σημασίας λοιπόν οι εργαζόμενοι , οι άνεργοι , η νεολαία , να οργανωθούν στα σωματεία τους και να παλέψουν για τα δίκαια αιτήματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.


Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ 


Η λύση δεν είναι η ψεύτικη διέξοδος από τα πραγματικά προβλήματα. Η λύση είναι αγώνας – ρήξη – ανατροπή.



Πηγή: https://www.ithessaly.gr/2020/06/blog-post_930.html
Follow us: larisacitynews on Facebook
« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια