ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Στα «κάγκελα» οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας με τα δωμάτια απομόνωσης


Αδυναμία του Ιατρικού Συλλόγου να έρθει σε συμφωνία με την Ένωση Ξενοδόχων λόγω ασαφειών

Έντονη είναι η αντίδραση της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, μετά και την ανακοίνωση του νέου μοντέλου τουρισμού, με τα δωμάτια καραντίνας στα ελληνικά ξενοδοχεία. Σε ανακοίνωσή της η Ένωση κάνει λόγο για τουρισμό εκπλήξεων και πως οι ξενοδόχοι χάθηκαν στη μετάφραση, ενώ προβάλλει τις δυσκολίες που υπάρχουν ως προς την εφαρμογή αυτών που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, τονίζοντας μεταξύ άλλων την αδυναμία του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας να έρθει σε μια εταιρική συμφωνία με την Ένωση Ξενοδόχων εξαιτίας των ασαφειών που υπάρχουν. Οι ξενοδόχοι υποστηρίζουν ότι οι ενέργειες του Υπουργείου Τουρισμού είναι πρόχειρες τους οδηγούν σε αδιέξοδο και ζητούν απόσυρση των αποφάσεων.

[ads-post] 

Ειδικότερα η Ένωση Ξενοδόχων επισημαίνει:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις είχαμε εκφράσει την ικανοποίηση μας, διότι όλο και πιο συχνά ακουγόταν και από κυβερνητικά χείλη πλέον, η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου μοντέλου τουρισμού.
Απ’ ότι φαίνεται, όμως, «χαθήκαμε στη μετάφραση». Το «νέο μοντέλο τουρισμού», που ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο, περιγράφει την υποχρέωση ύπαρξης δωματίων απομόνωσης-καραντίνας στα ελληνικά ξενοδοχεία. Φαίνεται ότι οδηγούμαστε, σε ένα μοντέλο “adventure tourism” και σε ένα τουρισμό εκπλήξεων.

Δεν μπορεί κανείς φαίνεται να καταλάβει ότι και μόνον η ανακοίνωση, ότι και μόνον η γνωστοποίηση ότι τα ξενοδοχεία της Ελλάδος θα έχουν δωμάτια, που θα φιλοξενούν κρούσματα, είναι αποτρεπτική για τους πελάτες να επισκεφθούν τα ξενοδοχεία. Επίσης, πρώτον, καταδικάζει τις περιοχές όπου ήδη έχει βρεθεί ξενοδοχείο αναφοράς και σε αυτά τα ξενοδοχεία δε θα χρειάζεται να δεσμευτούν δωμάτια και δεύτερον, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των ξενοδοχείων, αυτών που θα έχουν τέτοια δωμάτια και αυτών που δεν θα έχουν.

Ακόμη και να αποσυρθεί αυτή η ΚΥΑ η ζημιά έχει ήδη γίνει. Σε όλους τους τόνους, τις προηγούμενες ημέρες ενημερώναμε το Υπουργείο ότι με τέτοιες τιμές δεν μπορούν να βρεθούν ξενοδοχεία αναφοράς. Παρατηρούμε, με μεγάλη λύπη μας, να είναι και πάλι στο απυρόβλητο τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Συνεχίζει να υπάρχει μια μεγάλη ασάφεια για το θέμα των γιατρών και έτσι ο Ιατρικός Σύλλογος Βόλου δε μπορεί να έρθει σε μια εταιρική συμφωνία με την Ένωση Ξενοδόχων προκειμένου να βρούμε έναν τρόπο συνεργασίας εφαρμόσιμο, ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Δε γνωρίζουμε ακόμη τις υποχρεώσεις των γιατρών, υπάρχει ένα τεράστιο θέμα αστικής ευθύνης αυτών, δεν έχει οριστεί ακόμη ποιος μεταφέρει το δείγμα και που, δεν υπάρχει υπόδειγμα σύμβασης με τον συνεργαζόμενο γιατρό, δεν γνωρίζουμε ακόμη αν το επιβεβαιωμένο κρούσμα οδηγείτε με το ΕΚΑΒ στο ξενοδοχείο αναφοράς, δεν έχουν οριστεί κατώτατες αμοιβές για την συνεργασία αυτή και στην περίπτωση της Μαγνησίας δεν μπορεί να καταλάβει η κεντρική εξουσία ότι είναι ανέφικτη να υπάρχει 24ωρη κάλυψη από έναν μόνο γιατρό, και πολλά άλλα.

Ισχυρίστηκε σε συνέντευξη του ο Υπουργός ότι δεν μπορεί να επέμβει σε μια διαπραγμάτευση μεταξύ δύο πλευρών (γιατρών και ξενοδόχων )και του απαντάμε ότι είναι δική του υποχρέωση να παρέμβει δεδομένου ότι η ύπαρξη γιατρού είναι υποχρεωτική από το Υπουργείο. Δεν θυμηθήκαμε μόνοι μας να αναζητήσουμε συνεργασία με γιατρούς και από την πρώτη στιγμή επισημάναμε ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο όχι μόνο λόγω του οικονομικού κόστους αλλά και της αδυναμίας ανεύρεσης τόσων γιατρών.

Χαιρετίζουμε φυσικά, την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να μπορούν οι ξενοδόχοι να κάνουν συμβάσεις με πρωτοβάθμιους ή δευτεροβάθμιους φορείς υγείας, κάτι που μειώνει σχετικά το πρόβλημα.

Με την τήρηση των προηγούμενων πρωτοκόλλων και με τις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί, κάποια ξενοδοχεία αποφάσισαν να ανοίξουν , αποφάσισαν δηλαδή να βάλουν πλάτη στην ελληνική οικονομία, βαδίζοντας σε αχαρτογράφητα νερά και ελπίζοντας στην καλή εξέλιξη των πραγμάτων. Δεν περίμεναν με τίποτα φυσικά μέσα σε λίγες μέρες αυτό να αλλάξει και να υποχρεούνται να μειώσουν την δυναμικότητα τους και πιο πολύ από όλα να μειώσουν την φήμη τους.

Αψυχολόγητες ενέργειες του Υπουργείου, πρόχειρες που οδηγούν τους ξενοδόχους ξανά σε απόγνωση.
Τουλάχιστον ας δήλωνε το Υπουργείο μας ότι αυτά τα δωμάτια θα πληρώνονται. Όχι ότι το θέλουμε αυτό, απλώς θα διακρίναμε τότε μια καλή θέληση συνεργασίας, η οποία προέκυπτε από μία ανάγκη την οποία το Υπουργείο δημιούργησε.

Καλούμε το Υπουργείο την ύστατη στιγμή να αποσύρει τέτοιες διατάξεις και εφόσον βλέπει την ανάγκη ύπαρξης ξενοδοχείου αναφοράς να οδηγήσει τα κρούσματα στα κατά τόπους νοσοκομεία».


Πηγη: magnesianews.gr


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια