ΣΥΡΙΖΑ: "Οι «μόνιμοι ιδιοκτήτες της χώρας» ξεσκεπάζονται"

«Τα σκάνδαλα εκθέτουν τη χώρα - Όχι η αποκάλυψή τους», τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

«Για εκείνους που εδώ και εβδομάδες κατηγορούν τους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ότι με την ανάδειξη υποθέσεων αδιαφάνειας όσον αφορά διαχείριση δημοσίου χρήματος και σκανδάλων εκθέτουν τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η καλύτερη απάντηση ήρθε σήμερα από την εφημερίδα: «The Guardian», τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

[ads-post] 

Αναλυτικά το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:

«Για εκείνους που εδώ και εβδομάδες κατηγορούν τους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ότι με την ανάδειξη υποθέσεων αδιαφάνειας όσον αφορά διαχείριση δημοσίου χρήματος και σκανδάλων εκθέτουν τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η καλύτερη απάντηση ήρθε σήμερα από την εφημερίδα: "The Guardian” η οποία με δημοσίευμά της για τα σκάνδαλα των "voucher- Σκοιλ Ελικικού”, της ενημερωτικής καμπάνιας ύψους 20 εκ. ευρώ για τον COVID-19 και την άρνηση της κυβέρνησης να δώσει στη δημοσιότητα τις οικονομικές λεπτομέρειες σε σχέση με την καμπάνια επισημαίνει:

«...Η έλλειψη διαφάνειας της Ελλάδας σχετικά με τα δημόσια οικονομικά της έχει περάσει απαρατήρητη εκτός των συνόρων της, αλλά με την πρόταση της Κομισιόν για ένα Ταμείο Ανάκαμψης από τον Covid-19 που θα μπορούσε να φέρει περίπου 32 δις ευρώ στη χώρα, αυτό δεν θα παραμείνει έτσι».

Σωστά ο συντάκτης του άρθρου δεν ταυτίζει την κυβέρνηση με τη χώρα, αλλά αποδίδει την αδιαφάνεια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οι «μόνιμοι ιδιοκτήτες της χώρας» ίσως θεωρούν ότι πρέπει να φέρουμε πίσω τα «Greek Statistics» και πως όποιος τα ξεσκεπάζει, δυσφημεί δήθεν τη χώρα...

Τα σκάνδαλα εκθέτουν τη χώρα – όχι η αποκάλυψή τους.

Στο κάτω κάτω ακόμα και οι ιδιοι οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύπτουν στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις και στα social media τους τις περιπτώσεις αδιαφανούς διαχείρισης του δημοσίου χρήματος που έχουν άρωμα σκανδάλων!»