Διαμαρτυρία μετά μουσικής στη Λάρισα για τα δικαιώματα των καλλιτεχνών

Μια πρωτότυπη μουσική διαμαρτυρία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής τα μέλη  του νεότευκτου Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Οι μουσικοί συγκεντρώθηκαν με τα όργανά τους στο χώρο μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο και στη συνέχεια, με μουσικές και τραγούδια, κατευθύνθηκαν μέσω των πεζοδρόμων στην πλατεία Αριστείδη Λαμπρούλη, στο Φρούριο της πόλης, όπου μουσικά σύνολα της Λάρισας τραγούδησαν για τους παρισταμένους.

Όπως σημείωσαν οι διοργανωτές, «οι πολύμορφες κινητοποιήσεις καλλιτεχνικών σωματείων και φορέων όλο αυτό το διάστημα έχουν ασκήσει μεγάλη πίεση στην κυβέρνηση. Πίεση που έρχεται από τη μαζικότητα και τη μαχητικότητα των κινητοποιήσεών μας σε όλη την Ελλάδα. Στη Λάρισα, μέσα από συζητήσεις, δράσεις και αγωνιστικές διαδικασίες «γεννήθηκε» το παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου».

Οι μουσικοί διεκδικούν εξασφάλιση της επιβίωσης όλων των εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα, στις τακτικές επιχορηγήσεις να μπουν όροι που να διασφαλίζουν τις εργασιακές σχέσεις σαν προυπόθεση για την επιχορήγηση των παραστάσεων, εξασφάλιση των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών και των εκτελεστών, κανένα πνευματικό δικαίωμα σε παραγωγούς και εκδότες, συλλογικές συμβάσεις εργασίας σε κάθε χώρο, δουλειά και ζωή με δικαιώματα, τέχνη που να υπηρετεί τις ανάγκες των πολλών και όχι την κερδοφορία των λίγων.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη σημερινή κινητοποίηση:

[ads-post] 


Πηγη: larissanet.gr